Pirms kāda laiciņa cepu kūku, kas vienmēr izdodas un garšo lielākajai daļai cilvēku – biezpiena kūku ar ķiršiem. Tā nu sanāca, ka palika pāri nedaudz mīklas un biezpiena masas. Negribējās to tā atstāt, bet ķirši bija beigušies un ledusskapī mētājās vien daži rabarberi. Tāpēc nolēmu pamēģināt, kā garšos biezpienkūka ar rabarberiem. Jāatzīst, ka kūka sanāca labu labā. Vienīgā bēda – ņemot vērā, ka kūka bija tik maza un plāna, no tās sanāca tikai četri gabaliņi. Nākamreiz es to visdrīzāk taisīšu pēc ķiršu biezpienkūkas receptes 28 cm diametra kūkas formā.
Recepte:
pāri palikusī biezpiena masa no ķiršu kūkas
drusku smilšu mīklas
neliels rabarbers
Tad nu lūk. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izrullē mīklu un ieklāj kūkas formā. Pāri liek cepamo papīru, ieber pupiņas un cep šo kārtojumu aptuveni 15 minūtes.
Tikmēr nomizo rabarberus un sagriež mazos gabaliņos.
Pa šo laiku kūkas groziņš arī ir izcepies. Noņem cepamo papīru un pupiņas.
Groziņā lej biezpiena masu, kas sajaukta ar rabarberiem.
Kūku liek cepeškrāsnī un gaida, kamēr tā būs gatava. Manā gadījumā tas nebija ilgi – kādas 20 minūtes.
Foto: actuale.net
jūnijs 30, 2012 plkst. 15:02 |
[…] uwa gatavo Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Jūnijs 30, 2012 Filed Under: uwa gatavo Birkas: […]