Rolbiskvīts ar putukrējumu un zemenēm

Es vairākas reizes esmu mēģinājusi gatavot rolbiskvītu, bet bez panākumiem – lielākoties tā ir sanākusi plāna, gumijaina pankūka, kas tiek izlidināta miskastē. Pēdējā reize bija pirms diviem gadiem, tāpēc nolēmu mēģināt pēdējo reizi. Vairākkārt zvanīju mammai, prasot, kā pareizi jādara tas vai tas, bet galu galā viss izdevās labi un vienīgā problēma bija izdomāt, kā pareizi rakstāms vārds «rolbiskvīts».
Putnupr šo nosauca par vakara naglu un nodēvēja rolbiskvītu par cuceku, jo ruletes sāns tā spīdēja, ka prasījās iepliķēt kā mazu sivēnu.

Recepte
– astoņas olas
– astoņas ēdamkarotes cukura (strīķētas)
– astoņas ēdamkarotes miltu (strīķētas)

Pildījumam
– 250 grami saldā krējuma
– dažas ēdamkarotes cukura
– sauja zemeņu

Katram, protams, ir savi uzskati, kas un kā jādara ar biskvīta cepšanu. Piemēram, atsevišķi jāputo olu dzeltenumi un baltumi. Mana mamma saka, ka tas nav nepieciešams, bet ir cits āķis – olām diennakti jāpavada istabas temperatūrā.

Tad nu lūk – iepriekšējā dienā olas izņem no ledusskapja un ļauj tām ieņemt nepieciešamo temperatūru.

Nākamajā dienā visirms sasilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Olas sit traukā, pievieno cukuru un kuļ ar mikseri.

Tas prasīs kādas desmit minūtes – līdz olu masa vairākas reizes pieņēmusies apjomā un kļuvusi pavisam gaiša.

Tad pievieno miltus un vēlreiz rūpīgi sakuļ.

Mīklu lej uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un vienmērīgi izlīdzina.

Nevirinot durtiņas biskvītu cep 20-25 minūtes. Tam jābūt gaiši brūnam. Kad biskvīts izcepies, to izgāž uz cepamā papīra, kas apbārstīts ar cukuru, un atdala no cepamā papīra.

Izcepto biskvītu ar cepamo papīru pa vidu sarullē – kad tas būs atdzisis, to būs grūti izdarīt.

Tagad jāgaida, kamēr ruletes pamats ir atdzisis.

Kad tas noticis, saputo saldo krējumu ar cukuru un nomazgā un sagriež zemenes.

Ruletes iekšpusi noziež ar putukrējumu un noklāj ar zemenēm.

Rūpīgi sarullē un liek ar savienojuma vietu uz apakšu, lai neattinas vaļā.

Tas arī viss – pacietīgākie pagaida vismaz pāris stundas, kamēr rolbiskvīts piesūcies ar krēmu, bet pārējie griež gabalos un ēd nost uzreiz. Mēs negaidījām.

Foto: actuale.net

5 Atbildes to “Rolbiskvīts ar putukrējumu un zemenēm”

  1. actuale Says:

    cuceks yeah!

  2. uwa, Rolbiskvīts ar putukrējumu un zemenēm « home made Says:

    […] uwa gatavo Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Jūlijs 2, 2012 Filed Under: uwa gatavo Birkas: […]

  3. Ilona Says:

    Superrecepte! Paldies Autorei!! Un cepējai (man) arI!! Rolbiskvīta cepšanas laikā ļoti jauki smaržoja. Un ēdāji teica, ka garšo izcili!

  4. Vapsa Says:

    esmu lasījusi ka olas jākuļ tik minūtes cik daudz olu

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: