Zemeņu siera kūka (neceptā)

Man ir visai rezervētas attiecības ar termiski apstrādātām zemenēm – zemeņu kompots, ķīselis, plātsmaize ar zemenēm, kā arī saldētas zemenes man gluži vienkārši negaršo. Varētu teikt, ka man patīk tikai svaigas zemenes – ar pienu, saldo krējumu, kokteiļos, krēmos un kūkās, t.i., visur, kur vien tās nav skāris karstums vai aukstums.
Tāpēc nolēmu pamēģināt, kāda būtu svaigā siera kūka, ja tai konservētu persiku vietā pieliktu sablendētas un gabaliņos sagrieztas zemenes. Tā ir ideāli piemērota kūka vasarai, kad negribas neko cept. Lai gan kaloriju tur ir visai daudz, kūka šķiet «viegla».

Recepte
– 200 grami cepumu
– 100 grami sviesta
– 700 grami svaigā siera
– 250 grami cukura
– 500 grami zemeņu
– želatīns (pēc instrukcijas)

Vispirms rūpīgi saberž cepumus, lai tie būtu teju kā pulverītis. Man šoreiz bija slinkas rokas un drupatas sanāca pārlieku rupjas – būtu vajadzējis vēl kādu brīdi spaidīt cepumus.

Izkausē sviestu un sajauc ar cepumu drupatām. No tā izveido groziņu, kurā lies siera masu.

Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni. Man vislabāk parīk Ruf želatīns – nekad neesmu vīlusies un tas ir viens no retajiem, kuram uz paciņas ir konkrēti pateikts, kādam daudzumam želēšanai paredzētās masas tas domāts.

Bļodā sajauc svaigo sieru ar cukuru.

Nomazgā zemenes un atbrīvo no kauslapiņām.

Aptuveni 200 gramus zemeņu sablendē un pielej siera masai. Rūpīgi izmaisa.

Trauku ar uzbriedušo želatīnu liek bļodiņā ar karstu ūdeni un maisot izkausē. Želatīnu lēnām pielej siera masai un kārtīgi sajauc. Beigās pievieno aptuveni 100 gramus gabaliņos sagrieztas zemenes.

Rozā siera masu lej cepumu groziņā. Virsu apber ar atlikušajām zemenēm, kas pārgrieztas uz pusēm vai četrās daļās. Kūkas traukam liek vāku vai ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī. Mums kūka bija gatava jau pēc divām stundām.

Ja kūka paredzēta ēšanai nākamajā dienā, būtu labi zemenes pārklāt ar želeju, lai tās neapkalst.

Foto: actuale.net

7 Atbildes to “Zemeņu siera kūka (neceptā)”

  1. uwa, Zemeņu siera kūka (neceptā) « home made Says:

    […] uwa gatavo Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Jūlijs 4, 2012 Filed Under: uwa gatavo Birkas: […]

  2. Iemītniece Says:

    Tiešām jāsaka liels paldies Tev par šo recepti! Ļoti ātri un viegli pagatavojama kūka, ar kuru realitātē ir diezgan grūti nošaut greizi, pat kulinārijas iesācējam.
    Es gan negribēju tik daudz tērēties un nopirku Rimi svaigo sieru 450g, ar ko pilnībā pietika un želatīns man arī bija Maximas lētais 40g.
    Vēlreiz milzīgs paldies!🙂

  3. MMLM Says:

    Filadelfijas siers skaitās kā svaigais siers? Es vienkārši nesmu lv bet ļoti gribu pameiģināt.

  4. Vislabākā siera kūka « uwa gatavo Says:

    […] daļa siera kūku, ko esmu taisījusi, jo īpaši svaigā, svaigā ar zemenēm, šī ceptā, ko es parasti taisu lielāku un bez krējuma virsiņas, lai ērtāk pārvadāt, un […]

  5. Vislabākā siera kūka « uwa gatavo Says:

    […] daļa siera kūku, ko esmu taisījusi, jo īpaši svaigā, svaigā ar zemenēm, šī ceptā, ko es parasti taisu lielāku un bez krējuma virsiņas, lai ērtāk pārvadāt, un […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: