Vistas šķiņķīši adžikā

Protams, koknesieši teiks, ka vista nav gaļa, taču šai cepamgaļai nav nekādas vainas. Tā kā man garšo asāki ēdieni, nav ilgi jādomā, kā iemarinēt vistas šķiņķīšus – adžikā un sojas mērcē. Ātri, vienkārši un ērti. Vienīgi uz grila var būt grūti notrāpīt īsto gatavību un ir liela varbūtība noņemt gaļu pārāk ātri no uguns, tāpēc šķiņķīšus var sadalīt uz pusēm – ar mazākiem ir lielāka drošība, ka būs gatavi. Šādu gaļu mierīgi var cept arī cepeškrāsnī.

Recepte
– vistas šķinķīši
– sojas mērce
– adžika

Dienu iepriekš sagādā vistas šķiņķīšus.

Trauks, kur marinēt gaļu, atkarīgs no ēdāju apjoma – man bija kādi trīs kilogrami šķiņķīšu, paliels plastmasas spainītis, mazā burciņa adžikas un pusglāze sojas mērces. Nekā sarežģīta – gaļu aplaista ar sojas mērci, pievieno adžiku un izmasē šķiņķīšus, lai visapkārt būtu marināde. Nākamajā dienā būs labu labā cepamgaļa.

Foto: actuale.net

Viena atbilde to “Vistas šķiņķīši adžikā”

  1. uwa, Vistas šķiņķīši adžikā « home made Says:

    […] uwa gatavo Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Jūlijs 24, 2012 Filed Under: uwa gatavo Birkas: […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: