Melleņu mafini

Kaut kur lasīju, ka melleņu mafini esot vieni no pašiem populārākajiem. Un šobrīd tirgus pilns ar mellenēm – meža, dārza un milzīgajām krūmmellenēm. Mafiniem gan laikam labākas būs dārza un krūmmellenes, jo maigās meža ogas varētu ļoti ātri sapļeckāties un pārvērsties zaptē. Jāņem gan vērā, ka svarīgi nepārspīlēt ar ogu daudzumu mafinos, un, lai puse mafina nebūtu šķidra melleņu masa, šajā gadījumā pareizāks ir apgalvojums «jo mazāk, jo labāk». Recepte no Nigella Lawson grāmatas Kitchen.

Recepte divpadsmit lielajiem mafiniem
(vai 24 normāla izmēra)
– 300 grami kviešu miltu
– 200 grami parupju kukurūzas miltu
– pusotra ēdamkarote cepamā pulvera
– tejkarote sodas
– 300 grami cukura
– 220 grami vīnogu kauliņu eļļas
– 250 grami kefīra vai paniņu
– divas olas
– 200 grami melleņu

Ieslēdz cepeškrāsni, lai lēnām sasilst līdz 200 grādiem.

Mafinu pannu piekrauj ar smukiem papīrīšiem.

Vienā bļodā sajauc miltus, kukurūzas miltus, cukuru, sodu un cepamo pulveri.

Otrā bļodā sajauc olu, kefīru un eļļu.

Abu bļodu saturu viegli sajauc un iemaisa pusi no mellenēm.

Mīklu pilda mafinu papīrīšos un pa virsu vēl uzliek dažas mellenes. Man gan visas mellenes, arī pa virsu pārbērtās, nogrima dzelmē.

Tas arī viss – kādas 20-25 minūtes (atkarībā no mafinu lieluma) cep un ēd, kā nu labāk patīk – tikko no krāsns vai atdzisušus.

Es izmantoju visai parupjus kukurūzas miltus – putraimus. Viss atkarīgs no gaumes, jo citiem patiks mafinos sajust kukurūzas «kraukšķi», bet citiem noteikti ne. Katrā ziņā tas būs visai liels pārsteigums – it kā mafins, bet garšo kaut kā citādi. Var izmantot arī smalkākus kukurūzas miltus, tad masa būs ne tik graudaina.

Arī mafinu lielums ir gaumes jautājums. Man ir nopirkti brīnumskaisti lielo mafinu papīrīši un būtu grēks tos turēt tikai plauktā. Taču visdrīzāk šī izmēra mafinu var apēst tikai vienu, nevis divus.

Foto: actuale.net

8 Atbildes to “Melleņu mafini”

  1. uwa, Melleņu mafini « home made Says:

    […] uwa gatavo Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Augusts 18, 2012 Filed Under: uwa gatavo Birkas: […]

  2. danaskleita Says:

    O, kukurūzas milti mafinos man ir jaunums, būs jāpamēģina! Nesen (kad receptes vidū beidzās milti) atklāju, ir diezgan gardi mafiniem pievienot mannu un rīsu pārslas. Piedod tādu kraukšķīgi interesantu konsistenci, neizmainot ierasto garšu.
    Vispār paldies, Tavam blogam, jo pateicoties Tev esmu kļuvusi par īstenu mafinu cilvēku un tie tiek gatavoti nu jau visvisādās diezgan waildīgās kombinācijās un 3x nedēļā😀

  3. Borja Says:

    Kur šitik smukus mafinpapīrus var nopirkt?

  4. Janis Says:

    ņam ņam!

  5. alīda Says:

    Izmēģināju šokolādes mafinus. Lieliska recepte.

  6. Baiba Says:

    Ļoti garšīgi, izmantoju mannu, jo kukurūzas milti nebija. 1. panna jau pazuda, taisu nākamo!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: