Cūkas pavēdere ar ķiploku ziedu pastu

Man nekad nav sajūsminājuši ēdieni no treknās cūkas pavēderes. Kad mamma paziņoja, ka to gatavos, es nepatikā nopūtos. Bet velti – nebija ne mazākā pamata tā rīkoties. Šis ir īsts restorāna cienīgs ēdiens!
Laikam jau viss noslēpums ir tajā, ka ēdiens tiek gatavots tik ilgi līdz sasniedz mutē kūstošu konsistenci, ko lieliski papildina ķiploku ziedu pasta. Protams, treknuma pretinieki var ēst tikai liesumu un atlikumu «iesmērēt» kādam, kam nav šādu aizspriedumu.

Recepte
– cūkas pavēdere
– ķiploku ziedu pasta

Cepeškrāsni sasilda līdz 180 grādiem. Cūkas pavēderi liek «pīļu» pannā un pārsmērē ar ķiploku ziedu pastu – neko vairāk arī nevajag. Mamma stāstīja, ka pastu gatavojusi šādi: salasīja ķiploku ziedus un divreiz izmala caur gaļas mašīnu. Pēc tam sabenderē ar eļļu, cukuru un sāli.

Pannai virsū liek vāku un šauj cepeškrāsnī. Mēs par gaļu aizmirsām uz kādām divām stundām un pēc tik ilga laika krāsnī tā bija ļoti, ļoti garšīga. Šķiet, ka cūkas pavēdere vislabāk garšo ar kartupeļiem un lapu salātiem.

Foto: actuale.net

Viena atbilde to “Cūkas pavēdere ar ķiploku ziedu pastu”

  1. uwa, Cūkas pavēdere ar ķiploku ziedu pastu « home made Says:

    […] uwa gatavo Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Septembris 2, 2012 Filed Under: uwa gatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: