Panna cotta ar avenēm

Šī ir visgaršīgākā panna cotta, ko esmu ēdusi! Kam vien esmu šo gatavojusi, atzinuši par ļoti labu. Arī ar mellenēm bija ļoti garšīgi, bet, manuprāt, avenes dod perfektu skābuma un salduma proporciju. Tā tiešām ir maģija, kā labi produkti pārvēršas izcilā ēdienā. Kamēr vēl dārzā vai tirgū ir atrodamas rudens avenes, šo desertu vajadzētu gatavot, cik vien iespējams bieži.

Recepte divām porcijām:
– divas saujas aveņu
– 250 grami saldā krējuma
– trīs ēdamkarotes cukura
– pusīte vaniļas pāksts
– želatīns (pēc instrukcijas)

Pusi vaniļas pāksts gareniski pārgriež uz pusēm, izkasa mazos, melnos punktiņus un kopā ar mizām liek pannā. Pārlej ar saldo krējumu, pievieno cukuru un uz nelielas uguns uzkarsē, bet neļauj sākt vārīties.

Noņem no plīts un 20 minūtes ļauj atpūsties.

Pa to laiku želatīnu aplej ar dažām ēdamkarotēm auksta ūdens un atstāj uzbriest. Nepieciešamais želatīna daudzums atkarīgs no ražotāja. Uz paciņas vajadzētu būt rakstītam, kādam daudzumam šķidruma tas domāts.

Saldo krējumu vēlreiz uzkarsē un izķeksē vaniļas pāksts miziņu. Uzbriedušajam želatīnam uzlej kādu trešdaļu karstā saldā krējuma, kārtīgi izmaisa, lai tas izkūst, un pielej atlikušo saldā krējuma masu.

Masai ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai un ielej deserta trauciņos, kuros iebērtas avenes. Liek ledusskapī un gaida, kad viss labums būs sarecējis un ķeras pie ēšanas.

Foto: K

Birkas: , , ,

2 Atbildes to “Panna cotta ar avenēm”

  1. Anita Says:

    Sveicināti! Man bija jautājums-ja izmanto parasto vaniļas cukuru-cik daudz tādu izmantot uz šo Jūsu norādīto daudzumu?Paldies.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: