Quiche Lorraine

Šis Quiche Lorraine būtu bijis ļoti, ļoti garšīgs kīšs, ja vien es nebūtu kļuvusi neuzmanīga un nepiebērtu par daudz sāls. Visās receptēs, kur ir siers, ar sāli ir jāuzmanās, un es zaudēju modrību. Vēl jo vairāk – te ir arī bekons, tādēļ, manuprāt, atsevišķi pievienota sāls ir pilnīgi lieka.
Taču visādi citādi šis sāļais pīrāgs pretendē uz atzīmi «atkārtošanas vērts», jo īpaši šādos vēsos rudens un ziemas vakaros.

Recepte
Mīklai:
– 230 grami miltu
– 115 grami sviesta
– šķipsniņa sāls
– ola
– ēdamkarote ledusauksta ūdens

Pildījumam:
– divas olas
– 150 grami rīvēta labi kūstoša siera
– 125 grami piena
– 125 grami saldā krējuma
– šķipsniņa kajēnas un melno piparu
– šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
– dažas šķēles bekona

Vispirms pagatavo mīklu. Saldētavā ieliek krūzīti ar aukstu jo aukstu ūdeni, lai padarītu to vēl aukstāku.

Bļodā sajauc miltus ar šķipsnu sāls, pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un saberž rīvmaizei līdzīgās drupačās.

Pievieno olu un ēdamkaroti ledusaukstā ūdens, aši samīca mīklu bumbā un, ietītu pārtikas plēvē vai maisiņā, ieliek ledusskapī kādu stundu atpūsties.

Mazā katliņā apcep nelielos gabaliņos sagrieztu vai sapluinītu bekonu.

Sagaida līdz tas kļūst kraukšķīgs un iztek kāda druska tauku – tos nolej un ļauj bekonam atdzist.

Cepeškrāsni sasilda līdz 190 grādiem.

Kad stunda pagājusi un mīkla atpūtusies, to ņem ārā no ledusskapja. Uz virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, to izrullē.

Mīklu ieklāj ar cepamo papīru izklātā kūkas formā (diametrs – 20 cm). Te gan jāsaka, ka recepte prasa, lai mīklu vispirms izceptu un tad to pildītu, bet es šo norādi palaidu garām. Taču šķiet, ka tas kīšam nenāca par ļaunu.

Kīša pildījumam sajauc saldo krējumu, pienu un olas.

Pievieno sieru un garšvielas.

Pievieno bekonu un pilda mīklas groziņā. Pāri palikušo mīklu pārklāju pildījumam un izcepoties kīšs, kā actuale ievēroja, atgādināja zemeslodes attēlu.

Liek cepeškrāsnī uz vidējā nodalījuma un cep kādas 30-35 minūtes. Ļoti labi garšo gan silts, gan auksts.

Foto: actuale.net

Birkas: , , ,

3 Atbildes to “Quiche Lorraine”

  1. uwa, Quiche Lorraine - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. actuale Says:

    cepts globuss

  3. wildspiritclothes Says:

    Džīzus, šis izskatās fantastiski! Jau pievienoju savam To Do recepšu sarakstam.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: