Ķirbja un siera cepumi

Ķirbja un siera cepumiĶirbja un siera cepumi ir spilgti dzelteni, varētu pat domāt, ka tiem pievienots karijs, bet nekā. Tikai un vienīgi parasts ķirbis. Taču tiem, kuri ar ķirbi uz «Jūs», nevajag baidīties, jo uzminēt šo cepumu slepeno sastāvdaļu nav nemaz tik viegli.
Cepumi ir forši gan silti, gan auksti. Ja gadās pievienot mazāk garšvielu, tiem prasās klāt mīksts sviests vai kausētais siers, bet, ja pareizi notrāpa, cepumi ļoti labi garšo vieni paši. Taču tas ir gaumes jautājums – vieniem patīk maigāki, citiem – cepumi ar izteiksmīgāku garšu. Šī ir iespēja eksperimentēt.

Recepte:
– 260 grami miltu
– ēdamkarote cepamā pulvera
– ēdamkarote cukura
– tējkarote sāls
– ceturdaļtējkarote svaigi rīvēta muskatrieksta
– neliels cieta siera gabaliņš (kādi 100 grami)
– 115 grami sviesta
– 100 grami ķirbja biezeņa
– 60 grami saldā krējuma

Vispirms jātiek pie ķirbja biezeņa. Pusīti neliela ķirbja ar caurumu uz leju liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz kādām 30 minūtēm. Viss atkarīgs no ķirbja lieluma – mazāks cepsies īsāku brīdi, bet lielāks ilgāku. Ķirbis ir gatavs tad, kad mīkstums, ko pabaksta ar dakšiņu, viegli padodas kasīšanai.

Izkasa ķirbja mīkstumu

Tas nekas, ka receptē nepieciešams visai niecīgs ķirbja daudzums. Pāri palikušo masu var pievienot gan saldiem ēdieniem, piemēram, kēksa mīklai, gan pamatēdieniem, piemēram, kartupeļu biezputrai.

Sarīvē sieru smalkās skaidiņās.

Laiks ķerties pie pašiem cepumiem. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli un muskatriekstu. Iemaisa aptuveni pusi no rīvētā siera. Pievieno nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu un saberž smiltīm līdzīgā masā. Iemaisa saldo krējumu un ķirbja biezeni.

Pievieno ķirbi

Rezultātā būs padevīga mīkla.

Mīkla

Ar ēdamkaroti ņem mīklu, apviļā rokās, izveidojot bumbiņu, saplacina un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Liek uz pannas

Pārber ar siera skaidiņām vai arī «pamērcē» tajās.

Pārkaisa ar sieru

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī (200 grādos) aptuveni 15 minūtes.

Ķirbja un siera cepumi

Tas arī viss!

Foto: actuale.net

Oriģinālrecepte no Food Network

Birkas: , , , , ,

Viena atbilde to “Ķirbja un siera cepumi”

  1. uwa, Ķirbja un siera cepumi - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: