Galvenajā lomā banāni – banānu kēkss

Banānu kēkssEs ilgu laiku nevarēju saņemties uzcept banānu kēksu, jo nedaudz baiļojos par to, kā šis veidojums garšos, turklāt to parasti cep klaipiņa tipa formā, nevis man pierastajā apaļajā kēksa pannā ar caurumu vidū. Tad nu lūk – vārda dienā tiku pie šādas veidnes un vairs nebija atkāpšanās ceļa.
Velti es uztraucos, kā garšos banānu kēkss. Pieredze liecina, ka ļoti labi – aromātisks, mitrs un salds. To apliecina ne vien mājnieku apstiprinājums, bet arī kolēģu murrāšana. Protams, parasti jau viņi apēd visu, bet šoreiz atzinība bija skaļāka nekā citās reizēs.

Recepte:
– 285 grami miltu
– tējkarote sodas
– šķipsniņa sāls
– 110 grami sviesta
– 225 grami cukura
– divas olas
– četri ļoti, ļoti gatavi banāni
– 85 grami skābā krējuma
– tējkarote vaniļas ekstrakta

Sasilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Vienā bļodā sajauc miltus, sodu un sāli.

Sajauc miltus ar sāli un sodu

Izkausē sviestu un sajauc ar cukuru. Recepte pieprasa mīkstu sviestu, ko saputo ar cukuru – esmu darījusi gan tā, gan tā un īpašu atšķirību nemanu. Ja māc nepacietība, sviestu izkausēju, nevis gaidu, kamēr tas kļūst mīksts istabas temperatūrā.

Cukuru sajauc ar izkausētu sviestu

Pievieno olas un labi izmaisa.

Piesit olas

Tālāk seko galvenās lomas izpildītājs – banāns. Es tos pievienoju, vienkārši saspiežot ar roku.

Saspaida banānus

Vēl iemaisa krējumu un vaniļas ekstraktu vai vaniļas cukuru.

Pievieno krējumu

Beigās pievieno miltu maisījumu un pilda masu klaipiņa formā (24×10 cm) un uz stundu liek cepeškrāsnī.

Mīklu liek formā

Atkarībā no krāsns, var gadīties, ka pēc stundas kēkss vēl ir pajēls. Ja augšpuse nav pārāk brūna, vienkārši turpina cept, kamēr gatavs. Ja virspuse jau ir visai brūna, pārklāj ar foliju, lai neapdeg. Var mēģināt arī cept 190 grādos, bet tad jāseko līdzi, kā kēkss uzvedas.

Banānu kēkssBanānu kēkss

Garšīgi!

Foto: K

Oriģinālrecepte: BBC Food

Birkas: , , ,

Viena atbilde to “Galvenajā lomā banāni – banānu kēkss”

  1. uwa, Galvenajā lomā banāni – banānu kēkss - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: