Šokolādes biešu kūka

Šokolādes biešu kūkaBietes un šokolāde. Kāpēc gan ne? Protams, tas var šķist nedaudz dīvaini un varbūt pat nepareizi, taču šajā kūkā jūt šokolādi, nevis bietes. Tās kūkai piedod patīkamu mitrumu, nevis izteiktu garšu.
Šai kūkai pats svarīgākais ir to nepārcept pārāk sausu, kā arī neizraut no krāsns ar jēlu vidu.

Recepte
– 200 grami šokolādes
– 60 grami karsta ūdens
– 200 grami sviesta (istabas temperatūrā)
– 240 grami vārītu biešu
– piecas lielas olas
– šķipsniņa sāls
– 200 grami pūdercukura
– 135 grami miltu
– trīs ēdamkarotes kakao
– pusotra tējkarote cepamā pulvera

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Kūkas formu 20 cm diametrā iesmērē ar sviestu.

Ietauko formu

Smalki sarīvē bietes.

Smalki sarīvē bietes

Palielā bļodā sajauc miltus, kakao un cepamo pulveri.

Uz mazas, mazas uguns izkausē šokolādi.

Izkausē šokolādi

Tajā iemaisa karstu ūdeni. Pēc tam pievieno sviestu un ļauj tam izkust, ik pa laikam maigi apmaisot trauka saturu.

Pievieno sviestu

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Pa vienam šokolādes masai pievieno olu dzeltenumus un rūpīgi iemaisa.

Pa vienai piesit olas

Šokolādes masu sajauc ar bietēm.

Šokolādes masu sajauc ar bietēm

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls un saputo stingrās putās. Maigi iemaisa pūdercukuru.

Olu baltumos iemaisa šokolādes un biešu masu.

Olu baltumos iemaisa šokolādes un biešu masu

Iegūto masu sajauc ar miltu un kakao maisījumu. Lej veidnē un uzreiz samazina temperatūru līdz 160 grādiem.

Liek cepties

Cep aptuveni 40 minūtes, pirms tam pārliecinoties, ka kūkas viducī iedurts koka iesmiņš nāk ārā tīrs. Jācenšas kūku nepārcept un arī neizraut no krāsns ārā jēlu. Kūku izņem no krāsns un atdzesē formā.

Šokolādes biešu kūka

Beigās apkaisa ar pūdercukuru.

Šokolādes biešu kūka

Foto: actuale.net

Oriģinālrecepte: BakeNoir.com

Birkas: , , , , , ,

2 Atbildes to “Šokolādes biešu kūka”

  1. uwa, Šokolādes biešu kūka - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. wildspiritclothes Says:

    Nice! Man jau vispār patīk kūkām piešaut kādus kabačus, cukīnī utt, kas nenojauc garšu, bet padara tādu foršu konsistenci – mitru.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: