Pasta ar liellopu

Olu nūdeles ar liellopuLiellops ir tāds visai viltīgs radījums. Ļoti garšīgs, ja vien labi izsautēts. Taču gaužām nesakožams, ja nepareizais gaļas gabals vienkārši apcepts uz pannas. Lai gan es veikalā nopirku tieši tādas liellopa strēmelītes, kas solās būt gatavas arī pēc īsas apcepšanas, tā vis nebija. Tāpēc, ja vien tā nav fileja, labāk gaļu sirsnīgi izsautēt, tad prieks būs daudz lielāks un cilvēki pie galda varēs arī sarunāties, nevis tikai žļembāt nesakožamu gaļu.

Recepte
– 450 grami liellopa mīkstuma
– divas ķiploka daiviņas
– pusotra ēdamkarote rīvēta ingvera
– pusīte čili
– divas ēdamkarotes sezama eļļas
– divas ēdamkarotes kukurūzas cietes
– puslitrs buljona
– pusglāze Hoi Sin mērces
– divas ēdamkarotes sojas mērces
– lociņi
– pasta tagliatelle

Vispirms pagatavo pastu, sekojot instrukcijai, kas rakstīta uz paciņas. Kamēr gatavosies mērce, tai nekas slikts nenotiks.

Izspiež ķiploku caur ķiplokspiedi, sasmalcina čili un sarīvē ingveru.

Sakapā čili, ķiploku, sarīvē ingveru

Liellopa gaļu sagriež strēmelītēs.

Sagriež gaļu strēmelītēs

Pannā sakarsē eļļu un aši apcep ķiploku, čili un ingveru.

Apcep čili, ingveru un ķiploku

Pievieno gaļu un apcep. Pielej buljonu un sautē, kamēr mīksts. Es šoreiz izmantoju eko buljona kubiņu. Visdrīzāk, kad gaļa būs mīksta, aptuveni puse buljona būs izgarojusi.

Apcep gaļu

Kukurūzas cieti iemaisa nelielā daudzumā auksta ūdens vai buljona un iemaisa mērcē. Pievieno Hoi Sin un sojas mērci. Maisot sagaida, kamēr sabiezē.

Pievieno mērces

Mērcē iemaisa pastu un apber ar smalki sagrieztiem lociņiem.

Olu nūdeles ar liellopu

Liek šķīvjos un pasniedz pusdienotājiem.

Olu nūdeles ar liellopu

Foto: actuale.net

Oriģinālrecepte: BlogChef.net

Birkas: , , , ,

4 Atbildes to “Pasta ar liellopu”

  1. uwa, Nūdeles ar liellopu - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Aggie Says:

    Es tieši šodien gatavojos pagatavot šādas pašas nūdeles, tikai bez gaļas. Vokpanā izsutināšu sagrieztus kabačus ar brokoļu buntītēm un ķiplokiem, pievienošu klāt izvārītām nūdelēm un sajaukšu kopā ar pesto… mmmm….

  3. Макароны Tagliatelle с говядиной | Tagliatelle pasta with beef | actuale.net Says:

    […] ar liellopu made by uwagatavo. Inspired from BlogChef’s Szechuan Noodles […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: