Viena no pirmajām asociācijām, kas nāk prātā saistībā ar jūras ķemmītēm, ir – tās ir dārgas. Un nav jau melots, jo nav daudzi ēdieni, kas maksā teju 30 latus kilogramā. Taču ir vēl viena būtiska lieta. Līdzīgi kā ar ikriem, garnelēm un citām delikatesēm, arī jūras ķemmītes ne visiem garšo. Tas nozīmē vien to, ka ir vērts censties tikai tad, kad ir zināms, ka ēdāji tās patiesi novērtēs. Un tie, kas novērtēs, laimīgi slavēs vēl ilgi.
Ņemot vērā, ka produkts ir ekskluzīvs, pret to arī jāizturas ar cieņu – lēnām, mierīgi, nesteidzoties.
Recepte
– jūras ķemmītes (trīs četras katram ēdājam)
– sviests cepšanai
– drusku sāls
– salātu maisījums (spināti, rukola utt.)
– avokado
– pāris tomāti
– zilais sīpols
– gurķis
Mērcei
– garšīga eļļa
– citrona sula
– sāls un pipari
Jūras ķemmītes prasa ļoti īslaicīgu termisku apstrādi, tāpēc vispirms sagatavo salātus un tur šķīvjus gatavībā.
Nomazgā salātlapas.
Sagriež avokado, tomātus, gurķi un sīpolu.
Iemaisa eļļu, citrona sulu un pārkaisa ar sāli un pipariem.
Salātus sadala pa šķīvjiem un gaida, kad varēs pievienot gatavās jūras ķemmītes.
Jūras ķemmītes noskalo un nokniebj ķepiņu – vairākos avotos minēts, ka šī darbība neļaus tām kļūt gumijainām.
Ķemmītes maigi nosusina virtuves dvielī un no abām pusēm apkaisa ar labu sāli.
Uzkarsē pannu un izkausē sviestu. Pannā liek jūras ķemmītes un divas minūtes cep.
Pēc tam uzmanīgi apgriež uz otru pusi un cep vēl minūti.
Tas arī viss. Ķemmītes iesēdina salātos un nekavējoties pasniedz.
Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: Keep It Simple Foods
Birkas: actuale.net, fotorecepte, jūras ķemmītes, recepte, salāti, vakariņas
3 marts, 2013 11:59 |
[…] via uwa gatavo […]
20 augusta, 2013 22:08 |
“..ir vērts censties tikai tad, kad ir zināms, ka ēdāji tās patiesi novērtēs. Un tie, kas novērtēs, laimīgi slavēs vēl ilgi.”
jaa, veel ilgi pieminam kjemmiites ;>