Pilngraudu miltu cepumi ar zemesriekstu sviesta čipsiem

Pilngraudu miltu cepumi ar zmesriekstu sviesta čipsiemEs ar pilngraudu miltiem esmu uz Jūs, jo tie uzvedas nedaudz citādi kā parastie. Man ir tāda sajūta, ka tos vajag drusku mazāk, nekā tradicionālos kviešu miltus, jo pilngraudu milti vairāk uzbriest, t.i., aktīvāk uzsūc sevī mitrumu. Taču es apdomāju garšīgo lielcepumu recepti un, samazinot miltu daudzumu, izcepu tos ar pilngraudu miltiem un zemesriekstu sviesta čipsiem. Un, jāsaka, kā ir – sanāca ideāli!
Runājot par zemesriekstu sviesta čipsiem – tie ir ārkārtīgi garšīgi, bet nav ne jausmas, kur tos varētu nopirkt pie mums. Šajā receptē izmantotie ir suvenīrs, ko mana draudzene Dace atveda no Amerikas. Pēdējā laikā cilvēki man suvenīru vietā ved dažādas ēdamlietas. Un es par to ļoti priecājos.

Recepte
– 250 grami vissmalkākā maluma pilngraudu kviešu miltu
– tējkarote sodas
– pustējkarote cepamā pulvera
– pustējkarote sāls
– 115 grami sviesta, istabas temperatūrā
– 100 grami baltā cukura
– 160 grami gaišbrūnā cukura
– tējkarote vaniļas ekstrakta
– divas lielas olas
– 200 grami zemesriekstu sviesta čipsi

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Vienā bļodā sajauc pilngraudu miltus, sāli, sodu un cepamo pulveri.

Otrā bļodā ar mikseri sakuļ mīkstu sviestu ar abiem cukuriem. Kad masa viendabīga, pievieno vaniļas ekstraktu un olas. Abu bļodu saturu sajauc kopā un iemīca zemesriekstu sviesta čipsus.

Pannu izklāj ar cepamo papīru. Ar ēdamkaroti ņem mīklas pikuci, ar rokām saviļā bumbiņā, saplacina un liek uz pannas. Es uz pannas liku četrus cepumus – pa vienam katrā stūrī un vēl vienu pa vidu.

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. No šī mīklas daudzuma sanāca desmit brangi cepumi. Man tie vislabāk garšo kopā ar glāzi piena.

Pilngraudu miltu cepumi ar zmesriekstu sviesta čipsiem

Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: Food Network

Birkas: , , , , ,

3 Atbildes to “Pilngraudu miltu cepumi ar zemesriekstu sviesta čipsiem”

  1. actuale Says:

    zemesriekstu sviesta megakruto garšu var pilnībā izbaudīt, ja piedzer klāt karstu gardu tēju, tad jūt.

  2. uwa, Pilngraudu miltu cepumi ar zemesriekstu sviesta čipsiem - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  3. ieva Says:

    Loti daudz cukura ;(

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: