Pikantie siera krekeri

Pikantie siera krekeriKraukšķīgi, pikanti un sierīgi krekeri – nav daudz našķu, kas varētu mēroties spēkiem ar šiem, kas no šķīvja pazuda ārkārtīgi ātri.
Pats galvenais ir rūpīgi izrullēt mīklu, lai sānos tā nav biezāka kā vidū, un cepšanas laikā visu laiku uzmanīt, lai noķertu īsto brīdi, kad ņemt ārā no krāsns. Krekeriem jābūt gana kraukšķīgiem, bet ne piedegušiem.

Recepte
– 130 grami kviešu miltu
– 95 grami pilngraudu kviešu miltu
– pustējkarote sāls
– trīs ēdamkarotes rapšu eļļas
– 125 grami ūdens
– aptuveni 80 grami smalki sarīvēta Čedara siera
– dažas ripiņas konservēta halapenjo pipara (pēc gaumes)
– nedaudz jūras sāls pārkaisīšanai

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Smalki sarīvē Čedara sieru ar spēcīgu garšu un aromātu. Pāris ēdamkarotes atliek malā pārkaisīšanai.

Bļodā sajauc miltus un sāli. Iemaisa eļļu, ūdeni, sieru un caur ķiplokspiedi izspiestas halapenjo šķēlītes.

Pievieno halapenjo piparus

Es izmantoju vietējo rapšu eļļu – manuprāt, tā ir labāka par lielāko daļu vairumā veikalu nopērkamo olīveļļu, lai ko arī solītu etiķete. Man personīgi rapšu eļļa ilgu laiku ne pārāk patika, taču arī olīveļļa nav mana favorīte, ja vien tā nav izcilas kvalitātes, kas attiecīgi maksā un nav nopērkama katrā veikalā. Turpretī rapšu eļļā jūt Latviju un līdzīgu riekstainu aromātu kā smalkajās aizjūru riekstu eļļās.

Visu samīca viendabīgā, stingrā masā.

Samīca mīklu

Mīklu izrullē, cik vien plānu iespējams.

Mīklu izrullē

Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Ar nazi viegli iegriež mīklas virspusi – kad tā būs izcepusies, būs vieglāk salauzt. Pārkaisa ar atlikto sieru un jūras sāli.

Pārkaisa ar sieru un sāli

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes – cepšanas laiku ir grūti pateikt, visu laiku jāuzmana.

Izcep, salauž gabaliņos un ēd, slavējot to, kurš cepis.

Pikantie siera krekeri

Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: Oh My Veggies

Birkas: , , , , ,

3 Atbildes to “Pikantie siera krekeri”

  1. uwa, Pikantie siera krekeri - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Inga Lapsa (@inga_lapsa) Says:

    Man pilngraudu miltu vietā iebērās griķu milti. Arī ļoti garšīgi. Paldies par vienkāršo un garšīgo recepti!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: