Siera standziņas

Siera standziņasŠīs siera standziņas ir ļoti līdzīgas tradicionālajiem siera cepumiem, kur sviests, milti un siers ir vienādās proporcijās. Taču čili tās padara neatkārtojamas, turklāt liela nozīme ir tam, ka standziņas ir visai garas – var droši apēst tikai vienu un nebūs ne par maz, ne par daudz. Labi, varbūt būs par maz, bet nekas neliedz apēst vēl vienu. Un vēl vienu. Un vēl…

Recepte
– 120 grami smalki sarīvēta Čedara siera
– 50 grami sviesta
– 100 grami miltu
– pustējkarote sāls
– pustējkarote čili pulvera vai pārslu (vai vairāk)
– ēdamkarote saldā krējuma

Viss notiek pavisam vienkārši. Vispirms sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Smalki sarīvē labu Čedara sieru. Bļodā sajauc sieru, miltus, sāli, čili un gabaliņos sagrieztu sviestu un ar pirkstiem rūpīgi saberzē, veidojot tādas kā drupatas.

Sajauc sieru, sviestu, miltus, garšvielas

Pievieno saldo krējumu un samīca viendabīgu mīklu.

Siera standziņu mīkla

Darba virsmu apbārsta ar miltiem. Ņem mīklu un ar rokām pret galda virsmu rullē tievās strēmelītēs.

Siera standziņas izrullē

Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Liek uz pannas

Šauj cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes.

Liek cepeškrāsnī

Siera standziņas ir tik garšīgas, ka grūti sagaidīt brīdi, kad tās atdziest.

Siera standziņas

Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: Confessions of a spoon

Birkas: , , , , ,

2 Atbildes to “Siera standziņas”

  1. uwa, Siera standziņas - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Gundega Says:

    šīs točna cept nedrīkst! pārāk gardas … apest tikai vienu ir grūtākais uzdevums😀 es zinu, ko runāju

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: