Cūkas fileja ar halapenjo pipariem

Cūkas fileja ar halapenjoEs jau laikam esmu teikusi, ka mūsmājās visvairāk tiek ēstas dažādas filejas. Tā nu šoreiz nopirku skaistu cūkas fileju. Ir gatavots visādi, bet šobrīd man ir bzdings uz rozmarīnu un timiānu, kas šai gaļai ļoti labi piestāv. Pievienoju arī halapenjo piparus – asums nebija dikti izteikts, bet just varēja. Un kopā ar sautētiem burkāniem, krāsnī ceptiem kartupeļiem, saldā krējuma mērcīti un pavasara diedzējumiem bija ļoti garšīgi. Un, kas nav mazsvarīgi – šis ir vienkārši pagatavojams ēdiens, jo lielāko daļu laika tas gatavojas, sēžot cepeškrāsnī un nepieprasot nekādu uzmanību.

Recepte
– cūkas fileja
– viens zariņš rozmarīna
– daži zariņi timiāna
– dažas ripiņas halapenjo pipara
– pāris burkāni
– dažas ēdamkarotes sojas mērces
– nedaudz rapšu eļļas

Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

Gaļu noskalo un nosusina. Liek «pīļpannā», pievieno timiānu, rozmarīnu un sasmalcinātas marinēta halapenjo šķēlītes.

Gaļai pievieno halapenjo, rozmarīnu un timiānu

Nomizo burkānus, sagriež slīpās šķēlītēs un liek blakus gaļai. Apslaka ar sojas mērci un eļļu. Burkānus apmaisa, lai šķidrums tos apņem, sajauksies arī garšaugi.

Liek krāsnī un cep kādu stundu. Ņemot vērā, ka gaļa cepas «pīļpannā», kas lēnāk uzkarst, cepšanas laiks ir ilgāks, taču ēdiens sautējas savās sulās un ir ļoti aromātisks.

Pa to laiku gatavo piedevas. Mums tie bija krāsnī cepti kartupeļi – kartupeļus nomizo, nomazgā, nosusina. Sagriež stienīšos, liek bļodā un apslaka ar eļļu. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un apkaisa ar jūras sāli. Var pievienot arī rozmarīnu un timiānu.
Tā kā kartupeļu mizošana un sagatavošana cepšanas procedūrai paņem laiku, paies vismaz 20 minūtes. Tāpēc, gatavojoties kopā ar gaļu, tie būs gatavi vienā laikā.

Krāsnī cepti kartupeļi

Vēl var pagatavot saldā krējuma un mārrutku mērci – mazā katliņā uzsilda saldo krējumu, pievieno mārrutkus un sāli. Mērci nevar atstāt bez uzraudzības, jo tā var pārskriet pāri katla malām.

Tas arī viss. Kad gaļa gatava, to izņem no krāsns. Gatavo fileju uzliek uz dēlīša un nebakstot ļauj kādas piecas minūtes atpūsties. Tikmēr kartupeļi var pagaidīt krāsnī, burkāniem pannā uzliek atpakaļ vāku.

Gaļu sagriež šķēlītēs, kopā ar kartupeļiem un burkāniem kārto uz šķīvja. Uzlej nedaudz mērces un pārkaisa ar diedzējumiem. Garšīgi!

Cūkas fileja ar halapenjo

Foto: actuale.net

Birkas: , , , , ,

Viena atbilde to “Cūkas fileja ar halapenjo pipariem”

  1. uwa, Cūkas fileja ar halapenjo pipariem - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: