Teikšu uzreiz – šie ir labākie Cēzara salāti, ko esmu ēdusi! Izcila mērce, kas salātus padara ārkārtīgi garšīgus.
Pirms kāda laika man bija ne pārāk veiksmīga pieredze ar šiem salātiem, jo bija neīstās lapas un nepareizā mērce. Taču es izlēmu dot tiem otru iespēju savā virtuvē. Un izrādījās, ka tas ir mans labākais pēdējā laika lēmums. Visi, kas ir ēduši šos Cēzara salātus, slavē un prasa vēl.
Recepte
– romiešu salātlapas
– grauzdiņi
– Parmas siers
Mērcei
– divas nelielas ķiploka daiviņas
– divas anšovu filejas
– divas ēdamkarotes citrona sulas
– tējkarote Dižonas sinepju
– tējkarote Vusteršīras mērces
– glāze labas majonēzes
– pusglāze smalki rīvēta Parmas siera
– šķipsniņa sāls un piparu
Tad nu lūk. Sagatavo visas salātu sastāvdaļas – nomazgā un saplēš romiešu salātlapas un sagrauzdē baltmaizes grauzdiņus (vai nopērk veikalā gatavus).
Ķeras klāt mērcei. Vispirms sarīvē Parmas sieru.
Bļodiņā liek caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas un anšovu filejas, un Dižonas sinepes.
Izspiež citrona sulu.
Iemaisa arī Vusteršīras mērci.
Pievieno majonēzi, iemaisa rīvētu Parmas sieru un sāli un piparus pēc garšas.
Tas arī viss – salātlapās iemaisa mērci un grauzdiņus.
Vēl pārber ar grauzdiņiem un plāni sagrieztu Parmas sieru. Garšo debešķīgi, ticiet man.
Nebaidieties, ka mērces sanāk diezgan daudz. Tās pietiek aptuveni divām romiešu salātu galviņām. Ja neapēd vienā reizē, var glabāt ledusskapī līdz pat nedēļai.
Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: Once Upon a Chef
Birkas: actuale.net, anšovi, Cēzara salāti, fotorecepte, Parmas siers, recepte, romiešu salāti
7 maija, 2013 20:12 |
[…] Papildināts: te būs daudz labāka Cēzara salātu recepte. […]
7 maija, 2013 20:24 |
[…] via uwa gatavo […]
13 maija, 2013 13:29 |
tiešām izskatās garšīgi
11 jūnija, 2013 13:01 |
Es taisiju sos, bet kopa ar vistu. Ari loti labi. Un paldies par mercites recepti
11 jūnija, 2013 21:10 |
Jā, mērcīte dievīga 🙂
31 maija, 2017 00:32
This is exactly what I was looking for. Thanks for wrtgnii!
1 augusta, 2013 18:17 |
[…] piedzert kefīru, pamērcēt sviesta pikucītī un sālī. Šoreiz uz galda bija arī burciņa ar Cēzara salātu mērci, kas pēc pusdienām bija pavisam […]
1 augusta, 2013 18:39 |
[…] piedzert kefīru, pamērcēt sviesta pikucītī un sālī. Šoreiz uz galda bija arī burciņa ar Cēzara salātu mērci, kas pēc pusdienām bija pavisam […]
8 marts, 2015 14:18 |
[…] jau šķiet, ka vislabākie Cēzara salāti ir klasiskie – tikai romiešu salātlapas, laba mērce, grauzdiņi un siers. Kopš esmu […]
8 oktobr, 2017 15:56 |
Paldies, mērci gatavoju jau vairākas reizes. Trrraki garda!!! Tikai anšovus – ķilaviņas pievienoju 4 gabaliņus, patīk tāds pikantāks