Cēzara salāti

Cēzara salātiTeikšu uzreiz – šie ir labākie Cēzara salāti, ko esmu ēdusi! Izcila mērce, kas salātus padara ārkārtīgi garšīgus.
Pirms kāda laika man bija ne pārāk veiksmīga pieredze ar šiem salātiem, jo bija neīstās lapas un nepareizā mērce. Taču es izlēmu dot tiem otru iespēju savā virtuvē. Un izrādījās, ka tas ir mans labākais pēdējā laika lēmums. Visi, kas ir ēduši šos Cēzara salātus, slavē un prasa vēl.

Recepte
– romiešu salātlapas
– grauzdiņi
– Parmas siers

Mērcei
– divas nelielas ķiploka daiviņas
– divas anšovu filejas
– divas ēdamkarotes citrona sulas
– tējkarote Dižonas sinepju
– tējkarote Vusteršīras mērces
– glāze labas majonēzes
– pusglāze smalki rīvēta Parmas siera
– šķipsniņa sāls un piparu

Tad nu lūk. Sagatavo visas salātu sastāvdaļas – nomazgā un saplēš romiešu salātlapas un sagrauzdē baltmaizes grauzdiņus (vai nopērk veikalā gatavus).

Nomazgā lapas

Ķeras klāt mērcei. Vispirms sarīvē Parmas sieru.

Bļodiņā liek caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas un anšovu filejas, un Dižonas sinepes.

Ķiploki, anšovi, Dižonas sinepes

Izspiež citrona sulu.

Pievieno citrona sulu

Iemaisa arī Vusteršīras mērci.

Izmaisa

Pievieno majonēzi, iemaisa rīvētu Parmas sieru un sāli un piparus pēc garšas.

Tas arī viss – salātlapās iemaisa mērci un grauzdiņus.

Iemaisa grauzdiņus

Vēl pārber ar grauzdiņiem un plāni sagrieztu Parmas sieru. Garšo debešķīgi, ticiet man.

Cēzara salāti

Nebaidieties, ka mērces sanāk diezgan daudz. Tās pietiek aptuveni divām romiešu salātu galviņām. Ja neapēd vienā reizē, var glabāt ledusskapī līdz pat nedēļai.

Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: Once Upon a Chef

Birkas: , , , , , ,

10 komentāri to “Cēzara salāti”

  1. Cēzara salāti ar vistu | uwa gatavo Says:

    […] Papildināts: te būs daudz labāka Cēzara salātu recepte. […]

  2. uwa, Cēzara salāti - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  3. gulbjuaicis Says:

    tiešām izskatās garšīgi

  4. ceems Says:

    Es taisiju sos, bet kopa ar vistu. Ari loti labi. Un paldies par mercites recepti

  5. Cūku pupas | uwa gatavo Says:

    […] piedzert kefīru, pamērcēt sviesta pikucītī un sālī. Šoreiz uz galda bija arī burciņa ar Cēzara salātu mērci, kas pēc pusdienām bija pavisam […]

  6. uwa, Cūku pupas - home made Says:

    […] piedzert kefīru, pamērcēt sviesta pikucītī un sālī. Šoreiz uz galda bija arī burciņa ar Cēzara salātu mērci, kas pēc pusdienām bija pavisam […]

  7. Cēzara salāti ar garnelēm | uwa gatavo Says:

    […] jau šķiet, ka vislabākie Cēzara salāti ir klasiskie – tikai romiešu salātlapas, laba mērce, grauzdiņi un siers. Kopš esmu […]

  8. Krussa Says:

    Paldies, mērci gatavoju jau vairākas reizes. Trrraki garda!!! Tikai anšovus – ķilaviņas pievienoju 4 gabaliņus, patīk tāds pikantāks

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: