Grieķu salāti

Grieķu salātiGrieķu salātu recepšu ir vairāk nekā saprašanas. No ļoti vienkāršām līdz pārlieku sarežģītām ar garu sastāvdaļu sarakstu. Tomēr gribētos teikt, ka galvenās sastāvdaļas ir fetas siers (un nevis fetaki), labas olīvas un zilais sīpols. Ātri, viegli, garšīgi, īsts vasaras ēdiens – dažas minūtes un maltīte gatava.

Recepte (trim bargām porcijām)
– trīs tomāti
– garais gurķis
– pāris saujas Kalamatas olīvu
– puse liela zilā sīpola vai viens mazs
– 200 grami fetas siera
– šļuka olīveļļas
– drusku oregano

Viss pavisam vienkārši. Sagriež gurķi un tomātus un kārto uz šķīvja.

Sagriež gurķi un tomātu

Sagriež sīpolu plānās ripiņās un kārto pāri gurķiem un tomātiem. Sagriež fetas sieru kubiņos un kārto uz šķīvja. Pārber ar Kalamatas olīvām.

Kārto uz šķīvja

Pārlej ar drusku olīveļļas un pārkaisa ar oregano.

Pārlej ar šļuku eļļas

Tas arī viss! Garšo pēc vasaras.

Grieķu salāti

Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: BBC GoodFood

Birkas: , , , , ,

5 komentāri to “Grieķu salāti”

  1. uwa, Grieķu salāti - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Brigita Says:

    Garšai var piešaut mazliet sārtā vīna etiķi un kādu kaperu, arī zaļo papriku, kādu kripatiņu valriektstu… Salātus Grieķijā sauc Horjatiki, kas nozīmē – lauku salāti, tātad tie droši var tikt papildināti vēl ar kādām dārza veltēm. Bet Ūvas variants ir ļoti autentisks, tieši tādus salātus (bez etiķa un kaperiem) taisu arī es te Atēnās, tāpat arī grieķi, kas man apkārt. No sirds priecātos, ja kādreiz Latvijas ēstūžos ar nosaukumu Grieķu salāti tiktu pārdoti tieši šādi salāti, bet tas laikam visai neiespējami.

  3. ceems Says:

    zilie sipoli ? tie tie pashi kas sarkanie ?

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: