Grieķu salātu recepšu ir vairāk nekā saprašanas. No ļoti vienkāršām līdz pārlieku sarežģītām ar garu sastāvdaļu sarakstu. Tomēr gribētos teikt, ka galvenās sastāvdaļas ir fetas siers (un nevis fetaki), labas olīvas un zilais sīpols. Ātri, viegli, garšīgi, īsts vasaras ēdiens – dažas minūtes un maltīte gatava.
Recepte (trim bargām porcijām)
– trīs tomāti
– garais gurķis
– pāris saujas Kalamatas olīvu
– puse liela zilā sīpola vai viens mazs
– 200 grami fetas siera
– šļuka olīveļļas
– drusku oregano
Viss pavisam vienkārši. Sagriež gurķi un tomātus un kārto uz šķīvja.
Sagriež sīpolu plānās ripiņās un kārto pāri gurķiem un tomātiem. Sagriež fetas sieru kubiņos un kārto uz šķīvja. Pārber ar Kalamatas olīvām.
Pārlej ar drusku olīveļļas un pārkaisa ar oregano.
Tas arī viss! Garšo pēc vasaras.
Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: BBC GoodFood
Birkas: actuale.net, fetas siers, fotorecepte, grieķu salāti, Kalamatas olīvas, recepte
30 maija, 2013 18:57 |
[…] via uwa gatavo […]
4 jūnija, 2013 19:02 |
Garšai var piešaut mazliet sārtā vīna etiķi un kādu kaperu, arī zaļo papriku, kādu kripatiņu valriektstu… Salātus Grieķijā sauc Horjatiki, kas nozīmē – lauku salāti, tātad tie droši var tikt papildināti vēl ar kādām dārza veltēm. Bet Ūvas variants ir ļoti autentisks, tieši tādus salātus (bez etiķa un kaperiem) taisu arī es te Atēnās, tāpat arī grieķi, kas man apkārt. No sirds priecātos, ja kādreiz Latvijas ēstūžos ar nosaukumu Grieķu salāti tiktu pārdoti tieši šādi salāti, bet tas laikam visai neiespējami.
6 jūnija, 2013 21:37 |
Prieks lasīt tik pozitīvu atsauksmi no zinātājas. Paldies, Brigita!
11 jūnija, 2013 13:00 |
zilie sipoli ? tie tie pashi kas sarkanie ?
11 jūnija, 2013 21:09 |
Krāsa šiem sīpoliem variē no viegli rozā līdz jiftīgi zili lillā.