Kokosriekstu cepumi

Kokosriekstu cepumiŠie ir mani šī brīža mīļākie cepumi.
Ir kokosriekstu cepumu receptes, kas izskatās daudzsološas, bet galu galā nekas prātīgs nesanāk, piemēram, ir nepatīkami ķepīga mīkla vai cepumi sanāk pārāk cieti. Tās bieži vien ir receptes, kur kokosriekstu skaidiņas ir pārsvarā (tādi cepumi man arī vislabāk garšotu). Šajos cepumos kokosriekstu skaidiņas ir salīdzinoši maz, bet rezultāts ir ļoti labs. Lieli, bagātīgi cepumi, kuros var just gana daudz kokosrieksta.

Recepte
– 115 grami sviesta (istabas temperatūrā)
– 165 grami brūnā cukura
– ola
– 170 grami miltu
– tējkarote cepamā pulvera
– pustējkarote sodas
– pustējkarote sāls
– 120 grami kokosriekstu skaidiņu

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Atsevišķā bļodā samaisa miltus, sāli, cepamo pulveri un sodu.

Samaisa mīkstu sviestu ar cukuru, pievieno olu. Pieber miltu maisījumu un labi izmaisa. Visbiedzot pievieno kokosriekstu skaidiņas un samaisa, lai mīkla būtu viendabīga.

Ar ēdamkaroti no mīklas veido bumbiņas un ar palielām atstarpēm liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Šauj cepeškrāsnī un cep kādas 12-15 minūtes.

Man no šī mīklas daudzuma sanāca viena lielā panna ar cepumiem – kopā 16.

Recepte piedāvā mīklai pievienot citrona miziņu un sulu. Esmu izmēģinājusi gan ar, gan bez citrona piešprices, un man labāk garšo bez.

Kokosriekstu cepumi

Foto: K
Oriģinālrecepte: frugalfoodiefamily.com

Birkas: , ,

Viena atbilde to “Kokosriekstu cepumi”

  1. uwa, Kokosriekstu cepumi - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: