Panna Cotta ar vasaras ogām

Panna Cotta ar vasaras ogāmPanna Cotta ir viens no maniem mīļākajiem desertiem. Protams, protams – trekns bez gala, bet, šķaidot ar pienu, tas mēdz noslāņoties un tik un tā augšupusē izveidojas kalorijām bagātā krējuma kārta, bet apakšā slēpjas liesais piena deserts, kas, salīdzinot ar «īsto» mantu, liek vilties.
Taču vasara ir īsa un es padodos šī saldēdiena priekšā. Šoreiz gatavoju to ar visām ogām, kas bija mājās – avenēm, lielogu mellenēm un jāņogām.

Recepte (diviem deserta trauciņiem)
– pāris saujas ogu (jāņogas, avenes, mellenes – kas nu garšo)
– 400 grami saldā krējuma
– 90 grami želejas cukura Multi
– vaniļas pāksts

Lai nebūtu neskaidrību – nesen cukura zīmols Dansukker mani uzrunāja, piedāvājot izmēģināt viņu produkciju. Ar lielāko daļu produktu biju pazīstama, tāpēc vispirms izvēlējos izmēģināt tos, ko nebiju lietojusi. Viens no tiem ir želejas cukurs Multi, tāpēc šoreiz, gatavojot Panna Cotta, izmantoju šo produktu.

Panna Cotta pagatavošanas process ir visai ātrs, tāpēc vispirms sagatavo ogas – salasa dārzā vai atnes no tirgus, nomazgā un sadala pa trauciņiem.

Trauciņos saliek ogas

Pārgriež uz pusēm vaniļas pāksti, izkasa mazās, melnās sēkliņas un liek nelielā katliņā. Pieber želejas cukuru un pielej saldo krējumu. Uz lēnas uguns ļauj uzkarsēties, bet nevāra – silda tik vien, lai cukurs izšķīst krējumā.

Pieber želejas cukuru un saldo krējumu

Krējuma masu padzesē, izķeksē vaniļas pāksts pusītes un pārlej ogām. Istabas temperatūrā atdzesē un, ja līdz tam brīdim vēl nav gana sastindzis, pārvieto uz ledusskapi un gaida, kad var pasniegt.

Saldā krējuma masu pārlej ogām

Rezumē:
1) Ņemot vērā, ka parasti Panna Cotta gatavoju ar nelielu cukura daudzumu, 90 grami želejas cukura uz 400 gramiem saldā krējuma manai gaumei bija par daudz. Taču, ja izmanto skābākas ogas, piemēram, jāņogas, saldā un skābā balanss ir tieši laikā.
2) Panna Cotta, kas gatavota ar želejas cukuru, konsistence atšķiras no tās, kas tiek iegūta, gatavojot šo desertu ar želatīnu. Varētu teikt, ka šajā gadījumā deserta struktūra līdzinājās Creme Brulee konsistencei.
3) Želejas cukurs noderēs tiem, kas baidās no želatīna – ātri un vienkārši.

Foto: actuale.net

Birkas: , , , , ,

Viena atbilde to “Panna Cotta ar vasaras ogām”

  1. uwa, Panna Cotta ar vasaras ogām - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: