Cūku pupas

Cūku pupasMan tā vien šķiet, ka cūku pupas ir viens no latviskākajiem un garšīgākajiem ēdieniem. Un katru gadu pienāk tāda diena, kad aizbraucu pie vecākiem, un tētis meklē trijkāji un lielo katlu, lai vārītu cūku pupas zem klajas debess.
Šogad pupu lasīšana bija mans uzdevums. Man jau bija aizmirsies, cik tās grūti un slinki plūcas. Taču tas nav svarīgi, nieki vien – galvenais, ka garšīgi.

Recepte
– cūku pupas pākstīs
– ūdens
– sāls
– kefīrs
– sviests

Tad nu lūk. Vispirms atrod lielo katlu, trijkāji un vietu, kur kurt uguni. Sāk sildīt ūdeni.

Atrod trijkāji un katlu

Atrod kādu brīvprātīgo un salasa pupas. Kamēr tās vēl pavisam jaunas, labāk ņemt no apakšas – tās būs gatavākas.

Salasa cūku pupas

Ūdenim piešauj nedaudz sāls un ber iekšā pupas.

Pupas liek verdošā ūdenī

Tagad atliek vien uzklāt galdu un gadīt, kad pupas izvārīsies. Ja pupas jaunas un svaigas, gatavošanās laiks ir diezgan īss – mums laikam vārījās knapi pusstundu.

Vāra, kamēr mīkstas

Tas arī viss – ķeksē ārā no ūdens (uzmanīgi, ūdens verdošs), sadala pa šķīvjiem un ēd.

Izķeksē no verdošā ūdens

Mūsu ģimenē iegājies klāt piedzert kefīru, pamērcēt sviesta pikucītī un sālī. Šoreiz uz galda bija arī burciņa ar Cēzara salātu mērci, kas pēc pusdienām bija pavisam tukša.

Cūku pupas

Foto: actuale.net

Birkas: , , ,

2 Atbildes to “Cūku pupas”

  1. uwa, Cūku pupas - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. actuale Says:

    šitote vien ir vērts braukt uz Sabili!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: