Black Bottom Cupcakes

Black Bottom CupcakesMana mīļā draudzene Dace, kura ir aizbraukusi uz Ameriku, atsūtīja man brīnumkasti, pilnu ar dzimšanas dienas dāvanām. Tur bija bļodas izkasāmā lāpstiņa jeb spatula, dažādi krāsaini dekori kūkām, trauciņš, kur ielikt tieši vienu kapkeiku pusdienu pauzei darbā, plastmasas trubiņas, ar ko «izcelt» mafina viduci, ko piepildīt ar krēmu, mafinu papīrīši un – pats galvenais – pārbaudīta, ar roku rakstīta Black Bottom Cupcakes recepte.
Agrāk es vīpsnāju par to, kā latviešu valodā atveido cupcakes, bet tagad, rakstot recepti, nonāku sprukās – par kēksiņiem vai mafiniem šos nepiedien saukt. Jācer, ka ar laiku radīsies kāds visai latvisks apzīmējums šim našķim (minikūciņas?). Lai gan – pie nosaukuma mafins visi jau laikam ir pieraduši. Tad jau pieradīs arī pie kapkeika.

Mīklas recepte
– 175 grami šokolādes mini čipsu
– 190 grami miltu
– 200 grami cukura
– 30 grami kakao
– tējkarote sodas
– pustējkarote sāls
– 240 grami ūdens
– 70 grami eļļas
– ēdamkarote baltvīna etiķa
– tējkarote vaniļas ekstrakta

Krēma recepte
– 230 grami svaigā siera
– viena ola
– 70 grami cukura
– šķipsniņa sāls

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un izklāj mafinu pannu ar papīra formiņām.

Mafinu formu piepilda ar papīra formiņām

Sajauc krēmu, samaisot svaigo sieru, olu, cukuru un šķipsniņu sāls.

Sajauc krēma sastāvdaļas

Lai izveidotu mīklu, visu jauc kopā – bļodā ber šokolādes čipsus, miltus, cukuru, kakao, sodu un sāli. Visu izmaisa un pievieno ūdeni, eļļu, baltvīna etiķi un vaniļas ekstraktu.

Sagatavo mīklu

Formiņas aptuveni līdz pusei pilda mīklu

Formiņas piepilda līdz pusei

Un uz tās uzsēdina dāsnu tējkaroti krēma masas.

Uzliek krēma piciņu

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30-35 minūtes.

Uzliek krēma piciņu

No šī mīklas daudzuma sanāk kādi 18-20 kapkeiki.

Degustatoru komandai domas dalījās no «nekas īpašs» līdz slavas dziesmām par konsistenci, garšu un mitrumu pat otrajā dienā.

Black Bottom Cupcakes

Foto: actuale.net

Birkas: , , , , ,

5 Atbildes to “Black Bottom Cupcakes”

  1. uwa, Black Bottom Cupcakes - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Antuanete Says:

    Mufina jeb mafina nosaukumu es paciešu tīri labi, bet kapkeiks – bwēē! Pārāk izskatās pēc kapeikas🙂 Dienas Ēdienos tikko bija Jolantas Sēneles raksts, kurā viņa iesaka nosaukumu “mazkūciņa”.

  3. actuale Says:

    kapkeiki = kapos ēdamās kūciņas

  4. Antuanete Says:

    Kā Tev tas svaigā siera krēms sanāca tik biezs? Man mūždien, tiklīdz sajauc ar olu, sanāk ļoti šķidrs. Nu un, tā kā aizmirsu mīklai pielikt sodu, tad rezultāts vispār bija graujošs, lai arī garšīgs🙂
    Vislabākais variants sanāca, silikona formiņā ielejot siera masu un tad virsū šokolādes mīklu, bet tas tikai silikona formiņās, no kurām var ērti izņemt gatavo produktu.

    • uwa Says:

      Jā, krēms sanāca diezgan biezs. Es gan liku klāt lauku olu, kas, iespējams, izmēros bija mazāka par klasisko veikala L olu.
      Man arī ir doma, ka nākamreiz krēmu varētu likt apakšā vai arī ar kulinārijas šprici iespiest dziļāk mīklā.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: