Siera cepumi ar Provansas garšvielām

Siera cepumi ar Provansas garšvielāmLieliski siera cepumi pēc tradicionālās receptes, kur sviests, siers un milti ir vienādās proporcijās, bet klasisko miltu vietā te izmantoti turku zirņu milti. Tas nozīmē, ka šos cepumus droši var ēst tie, kam ir sliktas attiecības ar kviešu miltiem un glutēnu.
Garša lieliska, bet var strīdēties par konsistenci. Citiem varētu šķist, ka ir par smilšainu, bet man tomēr liekas, ka kopā ar Provansas garšvielu miksli ir pašā laikā. Varbūt kāds pārtikas tehnologs zinātu, kā labāk miksēt proporcijas, lai konsistence ir saturīgāka.

Recepte
– 100 grami sviesta
– 100 grami siera
– 100 grami turku zirņu miltu
– dāsna ēdamkarote Provansas garšvielu

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Bļodā uz rupjās rīves sarīvē sviestu un sieru, pievieno turku zirņu miltus un Provansas garšvielu maisījumu.

Sarīvē sieru un sviestu, sajauc ar turku miltiem

Visu labi izmīca, lai veidojas viendabīga mīkla.

Samīca viendabīgu mīklu

Ar tējkaroti nokniebj mīklu un ar rokām saviļā bumbiņās. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, šauj krāsnī un cep kādas 15 minūtes. Man šķiet, ka labāk cept nevis vidējā plauktiņā, bet drusku augstāk.

Siera cepumi ar Provansas garšvielām

Foto: actuale.net

Birkas: , , , , , ,

2 Atbildes to “Siera cepumi ar Provansas garšvielām”

  1. uwa, Siera cepumi ar Provansas garšvielām - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. actuale Says:

    neskatoties uz to, ka šie cepumi ietilpst kategorijā “pilna mute smilšu’, ir ieteicams izmēģināt šo recepti

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: