Rolbiskvīts ar mandeļu miltiem

RolbiskvītsTā kā man ir iepirkta mandeļu miltu paciņa, kas visai lēni tērējas, nolēmu klasiskajā rolbiskvīta receptē kviešu miltus aizstāt ar smalki maltām mandelēm. Jāatzīst, ka izceptais biskvīts grūtāk rullējās un gribēja plīst, taču garša ir ļoti laba. Kopā ar putukrējumu, lielajām mellēnēm un rudens avenēm – fanastiski!
Tagad zinu, ko ņemšu līdzi ciemakukulī, dototies pie mazas meitenes, kam parastie milti izsauc nejauku alerģiju.

Recepte
– deviņas olas (istabas temperatūrā)
– deviņas ēdamkarotes cukura
– deviņas ēdamkarotes mandeļu miltu

Pildījumam
– sauja melleņu
– sauja aveņu
– 200 grami saldā krējuma
– pāris ēdamkarotes cukura
– tējkarote vaniļas cukura

Vispirms labi sakarsē cepeškrāsni. Es rolbiskvītu cepu 200 grādos.

Olas kuļ kopā ar cukuru, kamēr izveidojas gaiši dzeltena un gaisīga masa.

Sakuļ olas

Pa vienai ēdamkarotei iekuļ mandeļu miltus.

Pievieno mandeļu miltus

Kad mīkla labi uzšūmēta un gatava, to lej lielajā plātsmaižu pannā, kas izklāta ar cepamo papīru.

Lej pannā

Pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep kādas 20 minūtes. Cepšanas laiks ir ļoti atkarīgs no konkrētās krāsns īpatnībām.

Kad biskvīts izcepies, to izgāž uz galda, kas nokaisīts ar cukuru. Uzmanīgi novelk cepamo papīru un maigi, maigi sarullē.

Sarullē

Gaida, kamēr biskvīts dabiski atdziest. Kad tas noticis, sakuļ saldo krējumu, kam pievienots cukurs un vaniļas cukurs.

Biskvītu atrullē, noklāj ar putukrējumu un apber ar mellenēm un avenēm.

Nosmērē ar putukrējumu

Uzmanīgi sarullē. Vislabāk rolbiskvītu ēst pēc dažām stundām, kad tas sasūcies, bet nepacietīgie var ēst jau uzreiz.

Rolbiskvīts

Foto: actuale.net

Birkas: , , , , , , , , ,

5 Atbildes to “Rolbiskvīts ar mandeļu miltiem”

  1. uwa, Rolbiskvīts ar mandeļu miltiem - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. actuale (@actuale) Says:

    megakrūts roll-roll un pievēršam uzmanību šķīvim – dakšiņas&karotītes🙂

  3. Signe Says:

    Sveika! Kur var iegādāties mandeļu miltus?

  4. Rolbiskvīts ar mandeļu miltiem « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […]  Oriģinālrecepte: UwaGatavo […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: