Gaidīju ciemiņus un nevarēju izdomāt, ko šoreiz ēdīsim. Lēmu par labu garnelēm, bet gribējās tās pagatavot kaut kā citādāk – saceptas pannā ar ķiploku un čili, protams, ir ļoti garšīgas, bet šoreiz vēlējos ko atšķirīgu. Pārskatot dažādas receptes, atdūros pret cepeškrāsnī ceptām garnelēm «kažociņā». Droši vien šādi gatavotas garneles var ēst ar dažādām piedevām, piemēram, salātiem, bet mēs svētkiem par godu našķējāmies ar garnelēm vien.
Recepte (uzkodas trim vēderiem)
– kādas 25 garneles
– tējkarote čili pārslu
– divas daiviņas ķiploka
– sāls un pipari
– šļuka olīveļļas
– kādi 150 grami rīvmaizes
– citrons
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Visforšāk būs izmantot svaigas garneles. Ja tā, sākam ar to izlobīšanu – norauj galvu, noloba bruņas, nokniebj astīti un, iegriežot mugurpusē, izvelk tumšo dzīsliņu. Recepte paģēr atstāt astītes, bet man kaut kā labāk tīk pavisam tīras garneles.
Garneles noskalo, notecina lieko ūdeni un liek palielā bļodā.
Apslaka ar olīveļļu un apkaisa ar rīvmaizi.
Pieber čili pārslas. Parasti es izmantoju svaigos čili un bieži vien gadās pievilties ar to stiprumu vai, precīzāk sakot, nestiprumu. Tāpēc visai droši bēru klāt kaltētos čili. Liels bija mans pārsteigums, ka pavisam mazs daudzums kaltētā brīnuma ēdienu padarīja visai ugunīgu.
Pievieno caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku, sāli un piparus un samaisa, lai garneles aplīp ar drupaču kažociņu.
Garneles liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un šauj cepeškrāsnī uz kādām 10-15 minūtēm – jācep vien tik ilgi, kamēr manāms, ka garneles kļūst sarkanīgas.
Kad garneles izņemtas no krāsns, tās apslaka ar citrona sulu. Ātri un garšīgi!
Foto: actuale.net
Oriģinālrecepte: bestrecipes.com
Birkas: actuale.net, fotorecepte, garneles, jūras veltes, jūreņi, recepte, čili, ķiploks
30 oktobr, 2013 19:24 |
[…] via uwa gatavo […]
8 novembr, 2013 13:32 |
Izskatā un izklausās labi – būs jāpamēģina …
21 decembr, 2013 21:34 |
[…] Citi garneļu ēdieni: Garneles ar rīsu nūdelēm Cepeškrāsnī ceptas garneles […]