Ungāru gulašzupa

GulašzupaRudenī vienu dienu paviesojāmies Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā un, protams, ēdām gulašzupu. Tā bija garšīga un sildoša, tāpēc izlēmu pamēģināt to savārīt mājās. Manuprāt, bez klimpiņām mierīgi var iztikt, tāpēc izmantoju recepti bez tām. Zupa sanāca brīnišķīga, un man gribētos teikt, ka pat labāka kā Budapeštas restorānā. Protams, nevar noliegt, ka zupas pagatavošana ir visai laikietilpīga, bet tā jau ir ar lielāko daļu zupu.

Recepte
– kilograms liellopa šķiņķa
– pāris ēdamkarotes miltu
– eļļa cepšanai
– divi vidēji sīpoli
– četri vidēji burkāni
– sarkanā paprika
– piecas ķiploka daiviņas
– četras ēdamkarotes paprikas pulvera
– divas ēdamkarotes ķimeņu
– četras ēdamkarotes tomātu pastas
– trīs lauru lapas
– divi litri liellopa buljona
– četri kartupeļi
– sāls un melnie pipari

Sāk ar dārzeņu kapāšanu. Sagriež sīpolus un paraud.

Sakapā sīpolus

Klāt liek caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus.

Piespiež ķiploku

Burkānus nomizo un sašķēlē.

Sagriež burkānus

Paprikai izgriež sēklotni un sagriež palielos gabalos.

Sagriež papriku

Tagad ķeras klāt pie gaļas – liellopa šķiņķi sagriež gabaliņos (man bija jau veikalā nopirkti sagriezta liellopa gabaliņi). Liek palielā bļodā, apkaisa ar miltiem, tējkaroti sāls un piparu. Bļodu pakrata, lai gaļas gabaliņi aplīp ar miltu maisījumu.

Gaļu apkaisa ar miltiem

Sakarsē pannu un eļļā apcep liellopa gabaliņus. Cep vairākos piegājienos, lai gaļa pannā būtu vienā kārtā un apceptos no visām pusēm. Sacepto gaļu liek katlā, kur vārīs zupu.

Sacep gaļu

Pannu izmazgā, atkal liek uz plīts, sakarsē eļļu un apcep sīpolus, ķiplokus, burkānus un papriku. Cītīgi maisot cep kādas 10 minūtes, kamēr dārzeņi kļūst mīkstāki.

Sacep dārzeņus

Saceptos dārzeņus liek katlā pie gaļas. Pievieno piestā drusku saberztas ķimenes, paprikas pulveri, tomātu pastu, lauru lapas un buljonu (es izmantoju bioloģiskos liellopa buljona kubiciņus). Labi izmaisa un uz vidējas uguns vāra kādu pusotru stundu, kamēr gaļa kļūst mīksta.

Pielej buljonu

Tad pievieno nomizotus un gabaliņos sagrieztus kartupeļus. Vāra vēl kādu pusstundu. Beigās nogaršo un, ja gribas, pievieno sāli un piparus.

Pievieno kartupeļus un turpina vārīt

Pasniedz kā nu gribas – tāpat vai ar krējumu un pētersīļiem.

Gulašzupa

Foto: kalnina.com
oriģinālrecepte: BBC Food

Birkas: , , , , ,

10 Atbildes to “Ungāru gulašzupa”

  1. uwa, Ungāru gulašzupa - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Dace Rudens Says:

    Tik labi izskatās, būs jāpamēģina!

  3. Kita Says:

    Mīļš paldies par recepti! Kā reizi noderēja, lai palutinātu vīru, mammu, bērnus… un bišķīt arī sevi!🙂 Bija ļoti ļoti garšīgi!

  4. Māris Says:

    Ideāla zupa! Taisīju vairākas reizes, viss ideāli. Brīvdienu izēšanās svētki🙂. Paldies!

  5. Ungāru gulašzupa « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] oriģinālrecepte: UwaGatavo […]

  6. Cūkas kakla karbonāde « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Oriģinālrecepte: UwaGatavo […]

  7. Lasma Says:

    Uwa, tas paprikas pulveris ir asais vai saldais? Man ir peejami sie divi…

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: