Brīvdienas ir īstais laiks, kad gatavot un ēst garneles – var nesteidzīgi un meditatīvi tās nolobīt, izdomāt, kā taisīt. Protams, garneles tik fiksi ir gatavas, ka to pat grūti saukt par ēst taisīšanu, bet to izdabūšana no čaulām gan prasa laiku. Un man tomēr šķiet, ka cenas dēļ garneles tomēr ir brīvdienu, svētku ēdiens. Tad nu lūk – šodien ir īstais laiks tās celt galdā.
Recepte
– garneles
– piciņa sviesta
– šļuka olīveļļas
– divas daiviņas ķiploka, sakapātas
– sāls un svaigi malti melnie pipari
– maza buntīte pētersīļu, smalki sakapāta
Noloba garneles, noskalo un notecina lieko ūdeni.
Pannā sakarsē eļļu un sviestu. Pieber garneles un ķiploku un dažas minūtes cep, ik pa brīdim apmaisot. Galvenais nepārcept – pagaida tik vien līdz tās kļūst rozā.
Pārkaisa ar sāli un pipariem, iemaisa sakapātus pētersīļus.
Nevilcinoties pasniedz. Dikti labi garšo ar grauzdētu maizi, kuru pamērcē sviesta un ķiploku mērcītē.
Foto: kalnina.com
Oriģinālrecepte: BBC Food
Citi garneļu ēdieni:
Garneles ar rīsu nūdelēm
Cepeškrāsnī ceptas garneles
Birkas: fotorecepte, garneles, kalnina.com, pētersīļi, recepte
21 decembr, 2013 21:39 |
[…] via uwa gatavo […]
26 jūnija, 2015 14:49 |
Sveika, vai es varu lūgt man uzrakstīt no sava e-pasta? Es vēlos šo to piedāvāt, bet te rakstīt sanāks par garu, manuprāt. Giadīšu, paldies, Madara
28 jūnija, 2015 20:34 |
Sveika! Te mans epasts – uwagatavo@gmail.com
30 novembr, 2018 21:12 |
Atā diēta- lai iet garneles ar sviestu 😛