Garneles ar ķiplokiem un pētersīļiem

Garneles pētersīļosBrīvdienas ir īstais laiks, kad gatavot un ēst garneles – var nesteidzīgi un meditatīvi tās nolobīt, izdomāt, kā taisīt. Protams, garneles tik fiksi ir gatavas, ka to pat grūti saukt par ēst taisīšanu, bet to izdabūšana no čaulām gan prasa laiku. Un man tomēr šķiet, ka cenas dēļ garneles tomēr ir brīvdienu, svētku ēdiens. Tad nu lūk – šodien ir īstais laiks tās celt galdā.

Recepte
– garneles
– piciņa sviesta
– šļuka olīveļļas
– divas daiviņas ķiploka, sakapātas
– sāls un svaigi malti melnie pipari
– maza buntīte pētersīļu, smalki sakapāta

Noloba garneles, noskalo un notecina lieko ūdeni.

Garneles

Pannā sakarsē eļļu un sviestu. Pieber garneles un ķiploku un dažas minūtes cep, ik pa brīdim apmaisot. Galvenais nepārcept – pagaida tik vien līdz tās kļūst rozā.

Garneles apcep sviestā un eļļā

Pārkaisa ar sāli un pipariem, iemaisa sakapātus pētersīļus.

Iemaisa pētersīļus

Nevilcinoties pasniedz. Dikti labi garšo ar grauzdētu maizi, kuru pamērcē sviesta un ķiploku mērcītē.

Garneles pētersīļos

Foto: kalnina.com
Oriģinālrecepte: BBC Food

Citi garneļu ēdieni:
Garneles ar rīsu nūdelēm
Cepeškrāsnī ceptas garneles

Birkas: , , , ,

3 Atbildes to “Garneles ar ķiplokiem un pētersīļiem”

  1. uwa, Garneles ar ķiplokiem un pētersīļiem - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Madara Says:

    Sveika, vai es varu lūgt man uzrakstīt no sava e-pasta? Es vēlos šo to piedāvāt, bet te rakstīt sanāks par garu, manuprāt. Giadīšu, paldies, Madara

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: