Man garšo pupiņu salāti, bet reizēm sirds nodreb, iedomājoties, cik daudz tajos majonēzes. Labai majonēzei nav ne vainas, ja vien tajā nebūtu tik daudz kaloriju. Tāpēc reizēm mēģinu sevi apmānīt, pagatavojot salātus ar pikantu jogurta mērci. Tā, protams, nav majonēze, bet garšo gandrīz tikpat labi.
Recepte
– vārītas baltās pupiņas
– vārīta vistas fileja
– sarkana paprika
– dzeltena paprika
– garais gurķis
– bezpiedevu jogurts (aptuveni 300 grami)
– mārrutki, sinepes, sāls, pipari
Tātad, vispirms jātiek pie pupiņām un vistas. Iepriekšējā vakarā novāra pupiņas un vistu.
Par daudzumiem man grūti teikt – parasti izvāru kādus 400 gramus pupiņu, bet var ņemt arī vairāk vai mazāk. Var izmantot arī konservētas pupiņas, pirms likšanas salātos tās noskalojot.
Nākamajā rītā atliek vien visu sajaukt kopā. Bļodā ber pupiņas.
Saplucina vistas fileju un liek klāt pupiņām.
Nelielos kubiciņos sagriež sarkanu un dzeltenu papriku un liek bļodā.
Sagriež gurķi un ber klāt visam, kas bļodā.
Pats galvenais, lai viss labi garšotu, ir jogurta mērce. Jogurtam klāt lieku drusku sinepes, mārrutkus, sāli un melnos piparus. Visu labi samaisa, nogaršo, vai ir labi – ja nav, koriģē ar garšvielām. Kad panākta īstā garša, izmaisa salātus.
Tas arī viss – var ķerties pie ēšanas.
Foto: kalnina.com
Birkas: fotorecepte, jogurta mērce, kalnina.com, pupiņas, pupiņu salāti, recepte
23 decembr, 2013 14:23 |
[…] via uwa gatavo […]