Mandeļu cepumi

131222-13623_actŠajā lietainajā dienā nekas mani nespēs izvilkt ārā no mājas, tāpēc ieritināšos dīvānā kopā ar grāmatu, tēju un mandeļu cepumiem. Labākais ir tas, ka šiem cepumiem ir vienkāršas sastāvdaļas, turklāt pagatavošana prasa gaužām maz laika. Tiesa gan, ir viena lielāka vai mazāka problēma – nepieciešams, lai mājās būtu mandeļu milti, bez tiem šoreiz nekādi neiztikt. Taču, ja tie ir, viss pārējais būs pavisam vienkārši.

Recepte
– 250 grami mandeļu miltu
– 200 grami cukura
– divi olu baltumi
– šķipsniņa sāls
– tējkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas cukura
– rīvēta citrona miziņa vai daži pilieni citronu ēteriskās eļļas

Uzsilda cepeškrāsni līdz 190 grādiem un ķeras pie mīklas gatavošanas.

Bļodā ieber mandeļu miltus, cukuru un šķipsniņu sāls un pievieno divus olu baltumus un citronu miziņu vai ēterisko eļļu. Samīca visu vienā masā un mīkla gatava. Tā sanāk diezgan lipīga, bet tieši tādai tai jābūt.

Ar tējkaroti ņem mīklas pikučus, ar rokām saviļā bumbiņā, saplacina un apmērcē cukura pērlītēs vai pūdercukurā.

Liek uz pannas un šauj krāsnī otrajā nodaļījumā no augšpuses (šie cepumi krāsnī uzvedas dīvaini un apakšpuse cepas krietni veiklāk nekā augša – ja augša izskatās bālgana, apakša jau strauji brūnē).

Jācep kādas 10-15 minūtes, visu laiku vaktējot, kas notiek krāsnī. Ar pirmo pannu var saprast krāsns un cepumu attiecības un, cepot otro pannu, jau būs skaidrs, cik ilgi tiem jāpavada krāsnī.

Cepumi no ārpuses ir gaiši un drusku kraukšķīgi, bet iekšpusē ir maigs marcipāns. Lieliski ziemas cepumi, kad aiz loga līst, nevis snieg – vismaz uz cepumiem ir sniegārsliņas.

Oriģinālreceptē teikts, ka no šī mīklas daudzuma sanāk 32 cepumi – es laikam biju dikti dāsna un man sanāca 18, t.i, divas pannas ar deviņiem cepumiem.

Foto: kalnina.com
Oriģinālrecepte: Technicolor Kitchen

Birkas: , , , , ,

3 Atbildes to “Mandeļu cepumi”

  1. uwa, Mandeļu cepumi - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Patricia Scarpin Says:

    I’m glad you like the recipe, your cookies look so beautiful! I love how you shaped them.

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: