Cūkas kakla karbonāde

Cūkas kakla karbonādeVislabāk man patīk gatavot cepeškrāsnī, izmantojot karstumizturīgu trauku ar vāku, jo tas ir vienkārši un ērti – saliec visu iekšā un liec tik cepeškrāsnī. Galvenokārt tā gatavoju cūkas lāpastiņu. Reiz, aizejot uz tirgu, lāpstiņas bija beigušās, un šim mērķim man ieteica kakla karbonādi. Izlēmu pamēģināt un palūdzu, lai mana gaļas dāma sagriež kakla karbonādi brangās šķēlēs, un tecēju atpakaļ uz mājām. Saziedu ar adžiku un sojas mērci, pieliku klāt rozmarīna zariņu un pāris stundas ļāvu cepties. Rezultāts ir skaidrs kā diena – dievu ēdiens!

Recepte
– cūkas kakla karbonādes šķēles (aptuveni 2-3 cm biezas)
– pāris ēdamkarotes adžikas
– pāris ēdamkarotes sojas mērces
– zariņš rozmarīna
– glāze ūdens

Gaļas šķēles dāsni apziež ar adžiku, liek «pīlē» cieši blakus un aplaista ar sojas mērci. Šajā brīdī var šaut uzreiz krāsnī vai arī ļaut kādu brīdi pamarinēties.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Traukā vēl ielej glāzi ūdens, lai gaļai ir šķidrums, kur sautēties, un pāri liek rozmarīna zariņu.

Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni divas stundas.

Kamēr gaļa cepas, pagatavo piedevas – mums bija kartupeļu biezenis, kurā iemaisīti vārīti zaļie zirnīši, marinētas bietes un svaigs gurķis.

Cūkas kakla karbonāde

Garšīgi!

Foto: kalnina.com

Birkas: , , , ,

4 Atbildes to “Cūkas kakla karbonāde”

  1. Elina Leherovska Says:

    Izmēģinājām! Sanāca vnk superīgi – Paldies!!!!🙂

  2. Cūkas kakla karbonāde « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Oriģinālrecepte: UwaGatavo […]

  3. putnupr Says:

    nevar saprast, ko lai ēd!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: