Brīvdienu omlete

Brīvdienu omleteVēliem brīvdienu rītiem piestāv ēdieni, kas atšķiras no ikdienā ēstajiem. Ja katru rītu ēd auzu putru, svētdienas rītā gribas kaut ko citu. Ko tādu, kas prasa ilgāku laiku un rada lielāku prieku – pankūkas, omleti, krāsnī ceptas maizītes.
Vienās brīvdienās brokastlaikā ciemos nāca Kaspars, un es sapratu, ka, cepot omleti pannā uz plīts, mums visiem varētu būt «par īsu». Tā nu visu to pašu liku lielākā karstumizturīgā traukā un cepu cepeškrāsnī. No šīs reizes omleti tā cepu regulāri – garšīgi, liela porcija, nav jāpieskata.

Recepte
– cukīnī
– paprika
– Briseles kāposti
– cīsiņi
– olas
– piens
– eļļa cepšanai
– sāls, pipari

Sastāvdaļu daudzums ir atkarīgs no ēdāju skaita – šoreiz mēs bijām četri, tā nu ņēmu veselu cukīnī, vienu papriku, drusku Briseles kāpostus un astoņus mazus cīsiņus. Cik olas? Es rēķinu katram pa divām, tātad astoņas. Un vēl kāda druska piena, cik nu ielīst – aptuveni pusglāze.

Tātad – sagriež cukīnī uz pusēm un sakapā šķēlītēs. Cīsiņus sagriež ripiņās. Papriku sagriež ne pārāk mazos gabalos. Briseles kāpostiem noņem ārējās lapas un sagriež uz pusēm.

Pannā sakarsē eļļu un apcep dārzeņus un cīsiņus.

Apcep dārzeņus un cīsiņus

Tikmēr bļodā iesit olas, pielej pienu, pieber drusku sāli un piparus.

Olas un piens

Visu viegli sakuļ.

Viegli sakuļ olas ar pienu

Trauku, kurā ceps omleti, iesmērē ar eļļu. Tajā ber apceptos dārzeņus un pārlej ar olu masu.

Dārzeņus aplej ar olu masu

Cep 200 grādos cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

Dārzeņi olās

Un brīnišķīgas brokastis ir gatavas. Karstu un kūpošu omleti liek uz šķīvjiem un pārkaisa ar diedzētām sēkliņām.

Brīvdienu omlete

Foto: kalnina.com

Birkas: , , , , , ,

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: