Dace man ik pa laikam atsūta kādu recepti, un šoreiz tā bija pārbaudīta siera mafinu pagatavošanas instrukcija. Man ar sāļajiem mafiniem tā īsti nekad nav veicies, tāpēc nolēmu pamēģināt – ja nu beidzot izdodas kas labs.
Vienīgā atkāpe no receptes bija pilngraudu milti – turēju rokā divas miltu pakas un Kristīne izvēlējās pilngraudu. Esmu izmēģinājusi arī ar «parastajiem» miltiem, un ar tiem sanāk ierastāki, pufīgāki mafini. Tātad – ja vēlas veselīgākus mafinus, lai sirdsapziņa nekliedz, jāizmanto pilngraudu milti, bet, ja gribas gaisīgākus, ņemam parastos kviešu miltus.
Recepte
– 260 grami miltu
– 100 grami smalki rīvēta Parmas tipa siera
– divas tējkarotes cukura
– divas tējkarotes cepamā pulvera
– divas tējkarotes Provansas garšvielu maisījuma
– divas tējkarotes kalēta bazilika
– pustējkarote sāls
– pustējkarote sodas
– ola
– 300 grami kefīra
– 50 grami eļļas
Vispirms ieslēdz cepeškrāsni un, kamēr gatavo mīklu, ļauj tai sakarst līdz 200 grādiem.
Mafinu pannu izklāj ar papīra formiņām.
Vienā bļodā sajuc visas sausās sastāvdaļas – miltus, rīvētu sieru, cukuru, cepamo pulveri, garšvielas, sāli un sodu. Samaisa.
Otrā bļodā viegli sakuļ olu, kefīru un eļļu.
Sausās sastāvdaļas samaisa ar slapjajām – praktiski dažas reizes visu apmaisa, tikai tik daudz, lai miltu maisījums samitrinās. Mīklu liek mafinu formiņās un cep 20 līdz 22 minūtes.
No šī mīklas daudzuma sanāk aptuveni 12 mafini.
Paldies, Dace, par recepti! Cepšu vēl.
Foto: kalnina.com
Birkas: kalnina.com, mafini, recepte, siera mafini
Atbildēt