Kokosriekstu cepumi ar kanēli

Kokosriekstu cepumi ar kanēliŠie ir neticami garšīgi kokosriekstu cepumi. Mīksti un drusku ķepīgi. Pat neturot īpašos apstākļos, tie saglabājas nesakaltuši vairākas dienas. Protams, ne vienmēr tas ir svarīgi, jo viss tiek apēsts uzreiz, bet gadās reizes, kad arī garšīgas lietas pieturas ilgāku laiku, jo visu tak nevar notiesāt. Tādos gadījumos šie ir izcili, jo nav jābēdājas, ka ātri sakaltīs un būs jālauza galva, ko ar tiem iesākt.
Vienīgais šķērslis – cepumus vēlams cept vismaz pāris stundas pēc mīklas pagatavošanas, bet var arī sataisīt mīklu jau iepriekšējā dienā.

Recepte
– 170 grami miltu
– pustējkarote sodas
– pustējkarote sāls
– ēdamkarote kanēļa
– 115 grami sviesta (istabas temperatūrā)
– 160 grami tumšbrūnā cukura
– 50 grami baltā cukura
– liela ola
– tējkarote vaniļas ekstrakta
– 100 grami kokosriekstu skaidiņu

Vienā bļodā sajauc miltus ar sodu, sāli un kanēli.

Citā bļodā ar mikseri saputo sviestu ar tumšbrūno un parasto cukuru. Pievieno olu un vaniļas ekstraktu un turpina kult, kamēr masa vienmērīga. Iemaisa miltu maisījumu un pēc tam arī kokosriekstu skaidiņas.

Mīklas bumbuli ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī vismaz uz pāris stundām vai uz visu nakti.

Kad mīkla gana ilgi atpūtusies aukstumā, sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Ar ēdamkaroti ņem mīklu, savirpina bumbiņās un saplacina. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

Es liku pa trim mīklas plācenīšiem trijās rindās (kopā deviņi uz vienas pannas) un man mīklas pietika divām pannām ar lieliem cepumiem.

Cep kādas 12-15 minūtes – atkarīgs no katras cepeškrāsns. Es pie 10 minūtēm pavēru durtiņas, iebakstīju ar pirkstu topošajā cepumā un tas vēl bija mīklains. Pagaidīju vēl dažas minūtes un ņēmu ārā.

Ļauj drusku padzist uz pannas, jo vēl karsti cepumi ir ļoti trausli un juceklīgi, atdziestot tie sacietēs, lai turētos kopā.

Garšīgi!

Foto: kalnina.com
Oriģinālrecepte: Spache the Spatula

Kokosriekstu cepumi ar kanēli

Birkas: , , ,

Viena atbilde to “Kokosriekstu cepumi ar kanēli”

  1. Sniedze Says:

    Paldies, ļoooti gardi cepumiņi. Un kas svarīgākais- vienkārši. Tas nekas ka jātaisa laicīgi, mazāk nogurst🙂

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: