Es jau sen gribēju uzcept kārtīgus kēksiņus ar iespaidīgu krēma cepurīti. Atvilknē bija gan konditorejas maisiņi, gan uzgaļi, pat pārtikas krāsvielas un visdažādākās pērlītes, bet nevarēju saņemties, jo tas šķita pārāk sarežģīti. Nieki vien! Par to pārliecinājos Rasa meistarklasē, kur Signe Meirāne piedāvāja pamēģināt darboties ar maisu, kas pilns ar krēmu. Kūka vienā rokā, krēma turza otrā un pazūd laiks. Tas tiešām ir eiforisks brīdis, kad krēms nonāk uz kēksiņa un pārvēršas brīnumainā meistardarbā.
Un, ja ir jautājums par to, kā viens kēksiņš atšķiras no otra, tad atbilde ir pavisam vienkārša – ja pēc viena mafina notiesāšanas var apēst vēl vienu, tad visdrīzāk mazkūciņu ar krēma rozi var apēst tikai vienu.
Recepte
Mazkūciņām
– 160 grami miltu
– pusotra tējkarote cepamā pulvera
– pustējkarote sodas
– pustējkarote sāls
– divas lielas olas
– 150 grami cukura
– pusotra tējkarote vaniļas ekstrakta
– 100 grami eļļas
– 125 grami kefīra
Krēmam
– 75 grami sviesta (istabas temperatūrā)
– 200 grami pūdercukura
– 200 grami krēmsiera
– pārtikas krāsviela
Ieslēdz cepeškrāsni, lai laikā, kamēr gatavo mīklu, tā sakarst līdz 175 grādiem.
Kēksiņu pannu izklāj ar papīra mafinu formiņām.
Vienā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu un sāli.
Otrā bļodā sakuļ olas ar cukuru.
Pievieno eļļu un vaniļas ekstraktu un maisa, kamēr masa vienmērīga. Iemaisa kefīru.
Pieber miltus un kārtīgi izmaisa.
Masu liek kēksiņu formās, piepildot aptuveni par 3/4.
Šauj cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes. Pēc 15 minūtēm pārbauda un, ja nepieciešams, pacep vēl nedaudz.
Kad mazkūciņas izcepušās, tām ļauj atdzist. Kad tas noticis, ķeras pie krēma gatavošanas. Proporcijas tādas, ka ieteica Signe – 75 grami sviesta, 200 grami pūdercukura, 200 grami krēmsiera.
Vispirms ar mikseri saputo sviestu – tam jāsaprot, kurš te ir saimnieks. Tad pievieno pūdercukuru un sakuļ vienmērīgā masā. Beigās iekuļ krēmsieru un pārtikas krāsvielu, bet bez tās, protams, var iztikt. Mums šoreiz gribējās, lai krēms ir forši rozā krāsā.
Krēmu pilda konditorejas maisā, kam nogriezts galiņš un tā vietā ielikts zvaigžņots uzgalis. Maisa galu saspiež, droši ņem rokā un rotā kūkas. Man vislabāk patīk sākt no centra, lēnām virzīties uz kūkas ārpusi un… nu jā – tad vairs atliek tikai apēst to, kas sanācis.
No šī mīklas daudzuma sanāk aptuveni 12 kūciņas un arī krēmam vajadzētu pietikt.
Foto: kalnina.com
Oriģinālrecepte: Natasha’s Kitchen
Birkas: cupcakes, kalnina.com, krēms, mazkūciņas, recepte
23 marts, 2014 22:29 |
ļoti gribētos uzzināt, kur LV iespējams iegādāties pārtikas krāsvielas, kas nav jāiegādājas uzreiz 2l iepakojumā ;D. vienubrīd manīju, ka Alfas Rimčikā bija, bet vairāk nav nācies redzēt..
24 marts, 2014 07:20 |
Nu jau arī Stockmann, lielajos Rimi u.c. veikalos ir pieejmas. Jāskatās vienīgi, vai apmierina sastāvs. Gemosā ir arī dabīgās krāsvielas.
23 marts, 2014 23:30 |
Gemosā ir dažādas krāsvielas – gan šķidrās, gan želejveida, mazos iepakojumos. Šķiet, redzēju arī Avokado veikalā, bet varu kļūdīties.
18 augusta, 2014 15:48 |
Kādu krēmsieru Tu izmantoji?
Man ar maskarponi nekas nesanāca 😦 graudaina masa sanāca… 😦
25 augusta, 2014 20:00 |
Ar krēmsieru es domāju Filadelfijas tipa sierus – Kāruma vai Rasas krēmsieru.
18 aprīļa, 2017 13:55 |
Paldies, viss izdevās un ļoti gardi! Iztiku gan tikai ar sodu. Cepamo pulveri vairs neliku.
26 jūlija, 2018 06:12 |
Paldies, drīzumā meitai dzimšanas diena, tagad zinu ko pasniegt pie roza interjera 😀
21 augusta, 2019 23:55 |
Krēms, taisot pēc receptes, sanāca tik šķidrs, ka nevienu normālu formu neieņēma. Bēdīgi! 😦