Biezpiena virtuļi

Virtuļi ar glazūruMan jau sen gribējās nopirkt virtuļu pannu, lai beidzot varētu tos uzcept. Jā, nav problēmu nopirkt virtuli kādā no kafejnīcām – ir gan eļļā ceptie ar pūdercukuru, gan tie ar spilgtajām glazūrām, ko bieži vien sauc par donutiem, bet man tik un tā gribējās pamēģināt pašai pie tādiem tikt. Nesen nopirku pannu un ķēros pie darba. Šoreiz izmēģināju recepti no pannai līdzi nākušās grāmatiņas. Sanāca tiešām garšīgi, vēl tikai jāiemanās notrāpīt pareizās proporcijas glazūrai (bez tās gan mierīgi var arī iztikt).

Recepte
– 200 grami piena
– 4 ēdamkarotes kukurūzas eļļas
– 100 grami vājpiena biezpiena
– 80 grami cukura
– tējkarote vaniļas cukura
– norīvēta miziņa un sula no viena citrona
– 200 grami miltu
– pusotra tējkarote cepamā pulvera
– šķipsna sāls

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Bļodā lej pienu un eļļu.

Bļodā lej pienu un eļļu

Pievieno biezpienu.

Pievieno biezpienu

Norīvē citronam miziņu un izspiež sulu. Pievieno mīklai.

Pievieno citrona miziņu un sulu

Pieber cukuru un vaniļas cukuru, izmaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli un kārtīgi izmaisa, lai mīkla būtu vienmērīga.

Visu samaisa

Virtuļu pannu ietauko (es to nopūtu ar eļļas aerosolu), mīklu liek konditorejas maisiņā.

Mīklu pilda konditorejas maisā

Mīklu iespiež pannas iedobītēs un liek cepties uz kādām 15 minūtēm.

Mīklu pilda pannas iedobēs

Kad virtuļi gatavi un ir zeltaini brūni, tos ņem ārā no krāsns un izkrata no pannas.

Virtuļi

Padzesē un, ja gribas, pārklāj ar glazūru un apkaisa ar pārtikas dekoriem.

Virtuļi ar glazūru

Es mēģināju jaukt pūdercukuru ar citronu sulu. Pirmajā reizē neizdevās, bet otrajā jau bija drusku labāk un glazūra pat turējās uz virtuļiem, nevis nolija nost.

No šī mīklas daudzuma sanāca gandrīz divas plātis ar virtuļiem.

Foto: Šmorēti biskvīti

Birkas: , , , , , ,

11 komentāri to “Biezpiena virtuļi”

  1. Rebeka Says:

    Mmmm… izskatās perfekti!!! 🙂

  2. Antuanete Says:

    Jāatzīstas, es pat nezināju, ka virtuļus cep šādā pannā un bez vārīšanas eļļā… ko lai saka, šķiet, ka došos pirkt pannu 😀

    • uwa Says:

      Hehe, es ceru, ka Tu tagad mani nevainosi jaunos izdevumos 🙂
      Bez eļļas sanāk pavisam feini, turklāt mazāki sirdsapziņas pārmetumi par kcal 🙂

  3. Zanda Dāme Says:

    Vai kukurūzas eļļas vietā varlietot kādu citu?

  4. mentols Says:

    izskatas lielisi gribŗju meitai uz jubileju tadu kautko uzcet tagad varēsu

  5. sanita Says:

    sakiet lūdzu, kur var nopirkt šādu virtuļu pannu

  6. sanita Says:

    Paldies, par info…jau pabijām Gemosā! Super!

  7. Raimonds Says:

    Izskatās ļoti garšīgi, tad šādi pagatavoti virtuļi pareizi būtu jāsauc par donutiem?

Atbildēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logotips

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: