Man jau sen gribējās nopirkt virtuļu pannu, lai beidzot varētu tos uzcept. Jā, nav problēmu nopirkt virtuli kādā no kafejnīcām – ir gan eļļā ceptie ar pūdercukuru, gan tie ar spilgtajām glazūrām, ko bieži vien sauc par donutiem, bet man tik un tā gribējās pamēģināt pašai pie tādiem tikt. Nesen nopirku pannu un ķēros pie darba. Šoreiz izmēģināju recepti no pannai līdzi nākušās grāmatiņas. Sanāca tiešām garšīgi, vēl tikai jāiemanās notrāpīt pareizās proporcijas glazūrai (bez tās gan mierīgi var arī iztikt).
Recepte
– 200 grami piena
– 4 ēdamkarotes kukurūzas eļļas
– 100 grami vājpiena biezpiena
– 80 grami cukura
– tējkarote vaniļas cukura
– norīvēta miziņa un sula no viena citrona
– 200 grami miltu
– pusotra tējkarote cepamā pulvera
– šķipsna sāls
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Bļodā lej pienu un eļļu.
Pievieno biezpienu.
Norīvē citronam miziņu un izspiež sulu. Pievieno mīklai.
Pieber cukuru un vaniļas cukuru, izmaisa. Pievieno miltus, cepamo pulveri un sāli un kārtīgi izmaisa, lai mīkla būtu vienmērīga.
Virtuļu pannu ietauko (es to nopūtu ar eļļas aerosolu), mīklu liek konditorejas maisiņā.
Mīklu iespiež pannas iedobītēs un liek cepties uz kādām 15 minūtēm.
Kad virtuļi gatavi un ir zeltaini brūni, tos ņem ārā no krāsns un izkrata no pannas.
Padzesē un, ja gribas, pārklāj ar glazūru un apkaisa ar pārtikas dekoriem.
Es mēģināju jaukt pūdercukuru ar citronu sulu. Pirmajā reizē neizdevās, bet otrajā jau bija drusku labāk un glazūra pat turējās uz virtuļiem, nevis nolija nost.
No šī mīklas daudzuma sanāca gandrīz divas plātis ar virtuļiem.
Foto: Šmorēti biskvīti
Birkas: biezpiena virtuļi, biezpiens, biskviti.lv, citrons, recepte, virtuļi, Šmorēti biskvīti
7 aprīļa, 2014 15:47 |
Mmmm… izskatās perfekti!!! 🙂
8 aprīļa, 2014 11:18 |
Jāatzīstas, es pat nezināju, ka virtuļus cep šādā pannā un bez vārīšanas eļļā… ko lai saka, šķiet, ka došos pirkt pannu 😀
8 aprīļa, 2014 18:51 |
Hehe, es ceru, ka Tu tagad mani nevainosi jaunos izdevumos 🙂
Bez eļļas sanāk pavisam feini, turklāt mazāki sirdsapziņas pārmetumi par kcal 🙂
27 maija, 2014 15:30 |
Vai kukurūzas eļļas vietā varlietot kādu citu?
28 maija, 2014 18:55 |
Protams, vienīgi jāskatās, vai eļļai nav izteiktas garšas, tad tā var sabojāt virtuļus.
15 jūlija, 2014 09:13 |
izskatas lielisi gribŗju meitai uz jubileju tadu kautko uzcet tagad varēsu
3 decembr, 2014 17:08 |
sakiet lūdzu, kur var nopirkt šādu virtuļu pannu
3 decembr, 2014 21:54 |
Es šo nopirku Gemosā.
4 decembr, 2014 16:22 |
Paldies, par info…jau pabijām Gemosā! Super!
5 decembr, 2014 18:08 |
🙂
7 oktobr, 2016 10:34 |
Izskatās ļoti garšīgi, tad šādi pagatavoti virtuļi pareizi būtu jāsauc par donutiem?