Vislabāk man laikam patīk vienkārši sālsūdenī viegli apvārīti sparģeļi un tad fiksi apcepti sviestā. Taču, tā kā man garšo gan sparģeļi, gan siers, gan kīšs, uz sezonas beigām meklēju recepti, lai to visu apvienotu. Un te nu tas ir – sparģeļu un rikotas kīšs ar parmas sieru. Brīnumgardi. Labi garšo gan silts, gan auksts. Ja nu paliek pāri, nākamajā dienā var pasildīt un vēlreiz ēst siltu.
Recepte
Mīklai vajadzēs
– 300 gramus miltu
– šķipsniņu sāls
– 150 gramus sviesta (istabas temperatūrā)
– vienu olu
– vienu olas dzeltenumu
– vienu ēdamkaroti olīveļļas
– 100 gramus ūdens
Pildījumam vajadzēs
– 500 gramus zaļo sparģeļu
– 400 gramus rikotas siera
– 100 gramus parmas siera
– trīs olas
– drusku sāls
– melnos piparus
Vispirms uztaisa mīklu. Bļodā ber miltus un sāli, iemīca gabaliņos sagrieztu sviestu. Pievieno vienu olu un vienu olas dzeltenumu, eļļu un samīca. Beigās pievieno ūdeni, lai izveidojas gluda mīkla. Ja šķiet, ka mīkla pārāk šķidra, pieber vēl miltus. Vismaz uz pusstundu ieliek ledusskapī atpūsties.
Kad mīkla gatava, sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Sparģeļus nomazgā, nolauž koksnējos galiņus un sālsūdenī vāra kādas piecas minūtes. Pēc tam aplej ar aukstu ūdeni.
Mīklu izrullē un liek mīklas formā (28 cm diametrā), kas izklāta ar cepamo papīru.
Pildījumam sajauc rikotas sieru, olas un rīvētu parmas sieru.
Beigās pievieno šķipsnu sāls un svaigi maltus melnos piparus.
Mīklas groziņā smuki kārto sparģeļus (mums pat izcēlās mini kašķis par to, kā pareizi jāgulda sparģeļi).
Pāri lej pildījumu un šauj krāsnī uz kādām 25-30 minūtēm.
Gatavs!
Oriģinālrecepte: Fine Dining Lovers
Foto: Šmorēti biskvīti
Birkas: biskviti.lv, kīšs, olenis, recepte, rikotas siers, sparģeļi, Šmorēti biskvīti
3 jūlija, 2014 09:32 |
vai mīklas groziņš nesanāk trakoti ciets?
4 jūlija, 2014 07:18 |
Nē, tāds patīkami mīksts, turklāt, tā kā cep kopā ar pildījumu, nav laika pārlieku izkalst.
26 augusta, 2014 15:43 |
kāpēc slinkojam?
12 oktobr, 2014 11:23 |
Gribeeju jautaat, kas ir kiiishs, izraadaas, ka esmu gatavoshanaa piedaliijusies…..