Ac2ale mani atšifrēja – man šie auzu lielcepumi patīk tādēļ, ka tie ir lieli un vienkārši. Atliek vien sataisīt mīklu, drusku paturēt ledusskapī, salikt uz pannas lielus plāceņus, izcept un cepumi gatavi. Nav jātaisa miljons mazu cepumiņu, kas man kā slinkummaisam ne pārāk labi patīk. Turklāt cepumi ir ideāli dāvināšanai – viens smuki iesaiņots liels cepums un viena maza dāvaniņa kabatā. Šajā svētku laikā, kad daudz ciemošanās, šādi labumi lieti noder.
Vajadzēs:
– 115 gramus mīksta sviesta
– 125 gramus gaiši brūnā cukura
– vienu olu
– tējkaroti vaniļas ekstrakta
– 95 gramus miltu
– pustējkaroti sodas
– pustējkaroti sāls
– pustējkaroti kanēļa (var iztikt)
– 120 gramus auzu pārslu
– 120 gramus rozīņu
– 65 gramus riekstu (piemēram, valriekstu)
Viss ir samērā vienkārši – sviestu atlaidina istabas temperatūrā, liek bļodā, pieber cukuru un ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. Iemaisa vienu olu un vaniļas ekstraktu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, kanēli un sodu. To iemaisa sviesta, cukura un olu masā. Pieber auzu pārslas, rozīnes un saujā saspaidītus riekstus un rūpīgi izmaisa, lai mīkla viendabīga.
Mīklu ietin plēvē un uz kādu brīdi (vismaz stundu) noliek ledusskapī. Mīkla aukstumā mierīgi var dzīvoties arī vairākas dienas.
Kad nolemts cept cepumus, sasilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mīklu sadala četrās vai piecās daļās, saviļā bumbiņas, saplacina un atstatu citu no citas liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep aptuveni 15 minūtes – līdz brīdim, kad maliņas tik tikko apbrūnējušas un uz aci šķiet, ka vēl drusku varētu pacept. Tad atdziestot sanāks feini, mīksti cepumi. Jo ilgāk ceps, jo cietāki tie būs.
No šī mīklas daudzuma sanāk četri līdz pieci lieli cepumi.
Oriģinālrecepte: Beantown Baker
Foto: ac2ale/Šmorēti biskvīti
Birkas: ac2ale, auzu cepumi, cepumi, lielcepumi, lielie cepumi, Šmorēti biskvīti
27 decembr, 2014 19:35 |
[…] via uwa gatavo […]
28 decembr, 2014 01:33 |
Jāgaida, kamēr viegli brūni, citādi pēc tam paliek drusku par cietu. (kaut gan atkarīgs no katra gaumes) Ļoti gardi cepumi!
28 decembr, 2014 13:20 |
Burvīgas receptes! Uwa, varbūt vēlies sadarboties?
Nekādi neizdevās atrast Tavu kontaktinformāciju! 🙂
28 decembr, 2014 14:11 |
uwagatavo @ gmail.com
31 maija, 2017 19:27
Te aburres, y yo mas que me lo he leido entero cuando no me interesa lo mas minimo un asunto como este cuando todo el mundo sabe que los concursos estan amañados aqui y en Conltantinopsa
30 augusta, 2017 03:40
Király oldal pussz!Ügyi aki csinálta sokat segitett hogy milyen kutya fajták vannak és hogy hogyan néznek ki!Gratulálok annak az embernek aki ezt az oldalt csinálta!
30 augusta, 2017 08:38
wow, die ist ja toll, superschöner Stempel und der viele Glitzer, ich kann noch garnicht genug bekommen davon.Dankeschön für deine Teilnahme bei unserer Challenge.LG Clarissa
28 decembr, 2014 13:31 |
P.S. Vēlamies Tev nosūtīt dažus produktus testēšanai!
Kontakti: gatavosana@inbox.lv
9 februāris, 2015 18:49 |
Izskatās ļoti garšīgi! Mēģināšu pagatavot : )
17 februāris, 2015 14:08 |
Uwa, gribu vēl receptes! Gaidu nākamās 🙂
2 marts, 2015 17:55 |
šitos pats cepu, bērniem dikti patika.
11 marts, 2015 17:39 |
tik ilgi un tik bieži skatījos uz šiem cepumiem un recepti, līdz beidzot iedvesma ņēma virsroku un uz 8.martu saņēmos uzcept 🙂
Jāpiebilst gan, ka plācenīši saplūda vienā lielā monolītā – un rezultātā no krāsns izcēlu auzu plātscepumu 🙂
un vēl jāpiebilst, ka tas nekādi neapbēdināja un viss tika likvidēts 🙂
11 marts, 2015 21:05 |
Labi, ka tā 🙂 Kūk-cepums 🙂
26 aprīļa, 2016 12:04 |
Man arī pirmajā reizē tā sanāca. Nākamajā reizē es pieliku klāt tumšās šokolādes gabaliņus ( rozīnes un rieksti izpalika), savēlu kādas 11 mazas bumbiņas no mīklas un liku cepties. Cepjoties tie kusa un pēc 10 minūtēm jau bija ideālā formā, viducītī paliekot mazliet biezākiem.Sanāca burvīgi cepumiņi.
Paldies Uwai par recepti!
31 maija, 2017 00:12 |
And I thought I was the sensible one. Thanks for setting me sthtgira.
30 augusta, 2018 21:11 |
Laba recepte rīta ēdienam visai ģimenei 🙂