Lielie auzu pārslu cepumi

Lielie auzu cepumiAc2ale mani atšifrēja – man šie auzu lielcepumi patīk tādēļ, ka tie ir lieli un vienkārši. Atliek vien sataisīt mīklu, drusku paturēt ledusskapī, salikt uz pannas lielus plāceņus, izcept un cepumi gatavi. Nav jātaisa miljons mazu cepumiņu, kas man kā slinkummaisam ne pārāk labi patīk. Turklāt cepumi ir ideāli dāvināšanai – viens smuki iesaiņots liels cepums un viena maza dāvaniņa kabatā. Šajā svētku laikā, kad daudz ciemošanās, šādi labumi lieti noder.

Vajadzēs:
– 115 gramus mīksta sviesta
– 125 gramus gaiši brūnā cukura
– vienu olu
– tējkaroti vaniļas ekstrakta
– 95 gramus miltu
– pustējkaroti sodas
– pustējkaroti sāls
– pustējkaroti kanēļa (var iztikt)
– 120 gramus auzu pārslu
– 120 gramus rozīņu
– 65 gramus riekstu (piemēram, valriekstu)

Viss ir samērā vienkārši – sviestu atlaidina istabas temperatūrā, liek bļodā, pieber cukuru un ar mikseri sakuļ viendabīgā masā. Iemaisa vienu olu un vaniļas ekstraktu. Atsevišķā bļodā sajauc miltus, sāli, kanēli un sodu. To iemaisa sviesta, cukura un olu masā. Pieber auzu pārslas, rozīnes un saujā saspaidītus riekstus un rūpīgi izmaisa, lai mīkla viendabīga.

Mīklu ietin plēvē un uz kādu brīdi (vismaz stundu) noliek ledusskapī. Mīkla aukstumā mierīgi var dzīvoties arī vairākas dienas.

Kad nolemts cept cepumus, sasilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mīklu sadala četrās vai piecās daļās, saviļā bumbiņas, saplacina un atstatu citu no citas liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep aptuveni 15 minūtes – līdz brīdim, kad maliņas tik tikko apbrūnējušas un uz aci šķiet, ka vēl drusku varētu pacept. Tad atdziestot sanāks feini, mīksti cepumi. Jo ilgāk ceps, jo cietāki tie būs.

No šī mīklas daudzuma sanāk četri līdz pieci lieli cepumi.

Oriģinālrecepte: Beantown Baker
Foto: ac2ale/Šmorēti biskvīti

Birkas: , , , , ,

11 Atbildes to “Lielie auzu pārslu cepumi”

  1. uwa, Lielie auzu pārslu cepumi - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Liva Asere Says:

    Jāgaida, kamēr viegli brūni, citādi pēc tam paliek drusku par cietu. (kaut gan atkarīgs no katra gaumes) Ļoti gardi cepumi!

  3. Eva Says:

    Burvīgas receptes! Uwa, varbūt vēlies sadarboties?
    Nekādi neizdevās atrast Tavu kontaktinformāciju!🙂

  4. Eva Says:

    P.S. Vēlamies Tev nosūtīt dažus produktus testēšanai!

    Kontakti: gatavosana@inbox.lv

  5. aneteanete6 Says:

    Izskatās ļoti garšīgi! Mēģināšu pagatavot : )

  6. Dace Says:

    Uwa, gribu vēl receptes! Gaidu nākamās🙂

  7. Forex Latvijā Says:

    šitos pats cepu, bērniem dikti patika.

  8. Gundega Says:

    tik ilgi un tik bieži skatījos uz šiem cepumiem un recepti, līdz beidzot iedvesma ņēma virsroku un uz 8.martu saņēmos uzcept🙂
    Jāpiebilst gan, ka plācenīši saplūda vienā lielā monolītā – un rezultātā no krāsns izcēlu auzu plātscepumu🙂
    un vēl jāpiebilst, ka tas nekādi neapbēdināja un viss tika likvidēts🙂

    • uwa Says:

      Labi, ka tā🙂 Kūk-cepums🙂

    • Vita Says:

      Man arī pirmajā reizē tā sanāca. Nākamajā reizē es pieliku klāt tumšās šokolādes gabaliņus ( rozīnes un rieksti izpalika), savēlu kādas 11 mazas bumbiņas no mīklas un liku cepties. Cepjoties tie kusa un pēc 10 minūtēm jau bija ideālā formā, viducītī paliekot mazliet biezākiem.Sanāca burvīgi cepumiņi.
      Paldies Uwai par recepti!

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: