Šaha rūtiņu cepumi

Pirmo reizi ko mēģinu no kāda ražotāja mājaslapas – bildīte izskatījās tik labi, ka nevarēja nepamēģināt. Kā par brīnumu sanāca ļoti gardi! Lai cik klišejiski neskanētu, šajos cepumos vaniļa un kakao savā starpā lieliski saspēlējas. Ēst un ēst tādus cepumus.

Recepte:
290 gramu kviešu miltu
100 grami pūdercukura
200 grami sviesta
četras ēdamkarotes kakao
ēdamkarote vaniļas cukura

Sviestu kādu brīdi atlaidina istabas temperatūrā – lai vienglāk samīcīt mīklu. Pievieno miltus.

Pievieno pūdercukuru.

Sastāvdaļas samīca vienā masā.

Mīklu sadala divās daļās. Pusei pievieno kakao un kārtīgi iejauc masā.

Otrai daļai pievieno vaniļas cukuru un arī labi iejauc masā.

No katras krāsas masas izveido četras mīklas bumbas.

Paņem pa divām bumbām no katras krāsas un izrullē vienādi garos un tievos stienīšos.

Stienīšus salipina tā, lai izveidojas šaha galdiņa raksts – blakus noliek gaišo un brūno stienīti un gaišajam virsū liek brūno un brūnajam gaišo.

Recepte šajā brīdī iesaka sagatavotos stienīšus likt ledusskapī, lai tie sastingtu un būtu vieglāk sagriežami. Es tā neizdarīju un griezu tāpat. Iespējams, tāpēc cepumi nebija tik gludi kā gribētos.

Cepumus liek ar cepamo papīru izklātā pannā un cep 175 grādos. Receptē teikts, ka cepumiem krāsnī jāpavada astoņas minūtes, man aizgāja visas 15.

Rezultāts: ap 600 gramu cepumu
Izmaksas: Ls 1.50
Kalorijas: 100 gramos ir 510 kcal

6 komentāri to “Šaha rūtiņu cepumi”

  1. Kulinārijas blogi augustā Says:

    […] valriekstu tarte.  Uwas blogā var uzzināt arī par citām saldām lietām (šokolādes kūku, šaha rūtiņu cepumiem) un oleni. Kas ir olenis? Izrādās, ka virtuves lapas avīzēs un žurnālos lasa arī tie, kas […]

  2. Antra Says:

    bāc, man sanāca, ka cepot, saplaka kā pankūciņas…

  3. Šaha rūtiņu cepumi « Receptes24.LV – ēdienu receptes Says:

    […] Orģinālrecepte […]

  4. Ogii Says:

    Man tieši tas pats, iznākums ir saplakusi neizteiksmīga pankūka 😀 Bet neesmu atmetusi cerības, turpināšu praktizēties.

  5. Krista Says:

    Ļoti viegli, ātri un garšīgi. Ļoooti garšīgi! Taisīju precīzi pēc receptes un viss sanāca. Cepumus uz panas nedrīkst salikt par tuvu viens otram – cepot būtiski izplešas.

Komentēt