Signim taisnība, šie ir visgaršīgākie šokolādes cepumi! Labi, uz rokām mani neviens nenēsāja, bet atzinīgi vārdi un tas, ka otrā dienā bija jācep papildporcija, liecina, ka tie ir labu labie. Mīkla arī bez riekstiem un šokolādes garšo debešķīgi, bet gatavā veidā cepumos tā ir pasaka. Tieši tik daudz šokolādes, cik vajag. Tieši tik saldi, kā man patīk. Un, pēc cepumu taisīšanas aizejot līdz pastkastītei un atpakaļ, var just, ka cepumi piesmaržojuši visu kāpņutelpu.
Recepte:
115 grami sviesta
100 grami baltā cukura
120 grami brūnā cukura
divas olas
vaniļas cukurs
tējkarote cepamā pulvera
175 grami miltu
drusku sāls
200 grami salauzītas vai sarīvētas šokolādes
130 grami mandeļu
Vispirms no ledusskapja izņem sviestu, lai tas kļūst drusku mīkstāks. Kad ta noticis, ieslēdz siltīties cepeškrāsni un uzregulē to uz 150 grādiem. Sajauc cukuru ar sviestu, pievieno sāli, vaniļas cukuru un olas – man ar vienu bija par maz. Tad milti un cepamais pulveris, kamēr mīkla kā jau mīkla. Pagaršojiet, garšo tiešām lieliski. Tad piejauc šokolādi un sakapātus riekstus. Es izmantoju tirgū nopērkamos baltos un tumšos šokolādes čipšus, brūnos laikam sauc par kakao glazūru. Mani personīgi pret to nav nekādu iebildumu. Viegli arī sasmalcināt – es vienkārši paspaidīju ar roku, lai drusku salūst.
Uz pannas uzklāj cepamo papīru un liek mīklas piciņas. Jāliek ar tādām palielām atstarpēm, jo cepumi labi izplūst. Pēc kādām 18-20 minūtēm gatavi. Jāatdzesē uz pannas vai ar cepamo papīru jānoceļ un jāuzliek uz galda. kamēr silti, tie ir diezgan mīksti. No šī mīklas daudzuma sanāk kādas trīs pannas ar cepumiem – pa kādiem deviņiem uz katras.
Nu, ko lai saka. Garšīgi. izmēģināju arī ar rozīnēm un šokolādi – garšo tikpat labi. Otrajā reizē sviests bija tikko no ledusskapja un nepadevās mīcīšanai, tāpēc es to izkausēju un tad jaucu kopā ar cukuru. Iespējams tāpēc cepumi sanāca mīkstāki. Kundziņam tā garšoja labāk.
1 maija, 2011 22:38 |
[…] Chocolate cookies made by uwagatavo. […]
13 oktobrī, 2011 16:59 |
Kāda īsti starpība starp balto un brūno cukuru? Kā mainīsies garša, ja nebūs brūnā cukura?
13 oktobrī, 2011 17:07 |
Mierīgi var izmantot balto cukuru, brūnajam būs ne vien saldums, bet arī karamelīgs aromāts.
21 februāris, 2012 20:44 |
Paldies! Cepumiņi sanāca ļoti labi!
3 jūlija, 2014 13:51 |
[…] Oriģinālrecepte: UwaGatavo […]
13 janvāris, 2015 09:18 |
[…] Chocolate cookies (šokolādes cepumi) made by uwagatavo. […]