Krāsnī cepti sieri

Lai pagatavotu ceptu kamambēru, nopirku trīs parastā veikalā pieejamus šī tipa sierus. Tā teikt, «īsts» nebija neviens – viens vietējā ražojuma un divi poļu. Ņemot vērā nelielās cenas atšķirības, visi garšoja diezgan līdzīgi – cits staipīgāks, cits eļļaināks, bet garša ļoti līdzīga. Šādā gadījumā galvenais būtu kompānija un garšīga ķiplokmaizīte.

Recepte

  • kamambēra tipa siers
  • drusku eļļas
  • kāda ķiplokdaiviņa
  • dažas pitas maizītes

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

Pannā liek sieru un sūta cepeškrāsnī. Labāk gan būtu apakšā paklāt cepamo papīru, citādi siers pielips pie pannas.

Kamēr siers lēnām cepas, sajauc olīveļļu ar caur ķiplokspiedi izspiestu ķiploku.

Sagriež pitas maizi un apslaka ar ķiploku eļļu.

Kad kamambērs jau minūtes 10 cepies, blakus liek maizi, lai tā apgrauzdējas.

Pacep vēl kādas 10 minūtes. Tad sieru un maizi liek uz dēlīša.

Siera miziņu krusteniski iegriež un pavelk uz malām, lai vieglāk tikt klāt mīkstajam viducītim.

Tas arī viss – ar maizi uzbrūk sieram un ēd.

Vaiāk bilžu pie actuales.

Viena atbilde to “Krāsnī cepti sieri”

  1. :: Baked Cheese Appetizer « Inese Kalnina Photography Says:

    […] :: Baked cheese appetizer :: Ceptā siera uzkoda :: Запеченный сыр :: made by uwagatavo. +-1 […]

Komentēt