Brokoļu un tomātu salāti

Brālēna dzimšanas dienas svinībās, kas pārvērtās saderināšanās ballītē, bija brīnumgardi salāti – brokoļi, tomāti, siers un krējuma-majonēzes-ķiploku mērce. Nekā tāda, bet garšo ļoti, ļoti labi. Kaut kā nekad nebija ienākusi prātā šāda kombinācija.
Pats galvenais, lai nesabojātu salātus, brokoļus pēc īsas apvārīšanas iemest pavisam aukstā ūdenī, tad tie būs koši zaļi, teju vai tik ļoti spilgti, lai rastos šaubas, vai tie ir īsti. Šķiet, kādu laiku šie būs mani mīļākie salāti. Pavisam noteikti.

Recepte
– divi mazi brokoļi
– pieci vidēji tomāti
– 200 grami Holandes siera
– 100 grami krējuma
– 50 grami majonēzes
– četras ķiploka daiviņas
– sāls, pipari

Vispirms tiek galā ar brokoļiem. Uzliek vārīties ūdeni un tikmēr sadala tos ziedkopās.

Kad ūdens vārās, pievieno nedaudz sāli un ieber brokoļus. Tos nepieciešams tikai mirkli apvārīt – minūtes trīs būs pilnīgi pietiekami. Kamēr brokoļi vārās, bļodā ielej aukstu, aukstu ūdeni un pievieno ledus gabaliņus – ledusaukstais ūdens nodrošinās to, ka brokoļi paliks koši zaļā krāsā un nezaudēs ne druskas sava skaistuma. Brokoļus nokāš, liek aukstajā ūdenī un pēc brīža ieber caurdurī, lai notek liekais šķidrums.

Sagriež tomātus nelielos gabaliņos, un sagatavo mērci – sajauc krējumu ar majonēzi, pievieno sāli un piparus un pievieno caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploka daiviņas.

Bļodā liek brokoļus un pāri ber tomātus.

Tam seko mērces kārtiņa un rīvēts siers. Tas arī viss.

Foto: actuale.net

3 komentāri to “Brokoļu un tomātu salāti”

  1. uwa, Brokoļu un tomātu salāti « home made Says:

    […] uwa gatavo Share this:TwitterFacebookPinterest Published: Jūlijs 14, 2012 Filed Under: uwa gatavo Birkas: […]

  2. Cassandra Says:

    1efE’ abbastanza vero. Ma c’e’ una differenza sostanziale: se fai le cose in regola (seguendo le cervellotiche regole di Google Adwwords) e non sei in un mercato che Google considera “a rischio” puoi essere abbastanza tranquillo che la tua campagna Adwords conauniert’ a funzionare. Con il SEO e’ tutto piu’ vago e incontrollabile. Comunque Giulio Marsala nella sua Guida spiega bene cosa fare con Adwords.

  3. http://goanalyze.info/ouou.cn Says:

    Wow, my heart swelled reading this! You are so brave, and these words will make a difference to many. Well done you for sharing this deeply personal story and for taking a path towards true healing. I wish you so well x

Komentēt