Šokolādes mafini

Kopš nobaudījumu Muffins and More šokolādes mafinus, nespēju aizmirst to garšu. Tiešām dievīgi! Džeks izstāstīja, ka viņš cep ar eļļu, nevis sviestu, lai mafini ilgāk ir mīksti – sviests cepšanas laikā ir šķidrs, bet atdziestot ieņem savu pamatstāvokli un atkal kļūst ciets. Viņš arī minēja, ka neizmanto sodu, tagad gan man bail samelot – iztiek tikai ar labi saputotām olām, kas ir dabisks irdinātājs, vai arī izmanto kādu citu pufinātāju.
Izmeklējos, bet neatradu nevienu tādu recepti, kur nebūtu sodas vai cepamā pulvera. Kad rokas jau nolaidās, paliku pie šīs receptes, lai arī tur ir gan sviests, gan cepamais pulveris. Un jāsaka, ka šie tiešām ir lieliskii! Arī otrajā dienā garšo labi un ir gana šokolādīgi.

Recepte

  • divas olas
  • 220 grami cukura
  • 110 grami miltu
  • 50 grami kakao
  • ēdamkarote cepamā pulvera
  • ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 160 grami piena
  • 150 grami sviesta

Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Sagatavo divpadsmit mafinu formiņas.

Tā kā šajā receptē nav stingri noteikts, ka sausās un slapjās sastāvdaļas jājauc atsevišķi, es vispirms izkausēju sviestu.

Pievieno cukuru, piesit olas, pielej pienu un drusku vaniļas ekstrakta.

Un tad pieber miltus, kakao un cepamo pulveri. Šajā brīdī man notrīcēja rociņa un es piebēru salauzītus šokolādes čipšus un mazās pastilas – māršmelovus.

Mīklu pilda formiņās. Jāņem vērā, ka, pievienojot māršmelovus, mīklas daudzums manāmi palielinās un tāpēc formiņas būs jāpiepilda līdz malām.

Liek krāsnī uz kādām 20 minūtēm.

Pirmoreiz jaucot sastāvdaļas, es tā kā apstulbu, pamanot, cik maz miltu nepieciešams. Vēl vairāk nobijos, ieraugot, cik šķidra ir mīkla. Taču viss kārtībā – izcepās godam un garšoja labi.

Nākamajā rītā, lai pārbaudītu, ka recepte tiešām strādā, uzcepu vēlreiz – bez šokolādes čipšiem un pastilām. Mīkla sanāca precīzi divpadsmit mafiniem un rezultāts bija izcils!

Foto: actuale.net

36 komentāri to “Šokolādes mafini”

  1. Antuanete Says:

    Marshmallows ir laba ideja, Taviem mufiniem uzreiz ir redzama “rozīnīte” 🙂
    Sodu kā irdinātāju parasti liek mufinos, kas ir uz skābpiena produktu (krējums, paniņas, jogurts) bāzes, jo soda reaģē ar skābi. Cepamajā pulverī ir citronskābe, kas nodrošina reakciju. Tiesa, man mufini uz piena bāzes parasti vienalga sanāk nepufīgi, tāpēc labprātāk taisu no jogurta vai skābā krējuma bāzes. Eļļa vai sviests – kaut kā nemanu atšķirību cietībā pēc tam, galvenais ir izvēlēties pareizo taukvielu daudzumu (mana pavārgrāmata iesaka uz standarta mufinu daudzumu (12) likt 4 līdz 8 ēdamkarotes taukvielu, atkarībā no tā, cik ilgi produkts jāuzglabā, treknākie ilgāk būs mīksti). Pēc sviesta/miltu proporcijas šie jau velk uz “cupcakes” pusi, kur pufīgumu tiešām nodrošina sviests un saputotas olas, nevis cepamais pulveris.

  2. Ieva Says:

    Taisīju pēc receptes un ir ļoti ņam ņam. Diez vai būs ilgi ko glabāt, jo piekrišana ir liela 🙂

  3. ppr Says:

    mmm,shie bij dikti gardi!!

  4. dana Says:

    Ak dies, pēc šīs receptes sanāca tiešām divīgi mafini! Mani pirmie gardie mafini 😀

  5. Aiga Says:

    Sveika!
    Vēlos padomu 🙂 Vakar taisīju šokolādes mafinus pēc šīs receptes, bet man viņi nemaz nesacēlās, palika tādi maziņi un blīvi. Kas varētu būt par vainu?

  6. Aiga Says:

    cepamo pulveri pievienoju 🙂 durvis atvēru tikai 1 reizi, dažas minūtes pirms vilkšanas laukā. Vispār jau esmu iesācēja gardumu gatavošanā. Ja vajag uztaisīt kādu zupu vai otro, tad nav prblēmu, bet konditorejas izstrādājumi… Pagaidām neizdodas nekas iepriecinošs 🙂 Varbūt vari ieteikt kādu bulciņu/kūciņu/pīrādziņu recepti, kas izdodas visiem un vienmēr? 🙂

  7. lonchinja Says:

    Super! Paldies Tev par recepti, es jau ceturto dienu pēc kārtas variēju ar šīs mīklas pamatu, gatavoju gan šokolādes, gan marcipāna mafinus, tikai es gribēju jautāt, vai neskaitās tā, ka tie vairāk ir cupcakes?
    Milzīgs Paldies par recepti! Tavs blogs ir mans mīļākais!

  8. Evita Says:

    Kur var nopirkt šokolādes čipšus un māršmelovus?

  9. Kristine Karlsberga (@spriditis) Says:

    Pēc receptes (tik vien kā sviesta nebija, izmantoju margarīnu) sanāca burvīgi – ar kraukšķīgu ārmaliņu, bet pārējais foršs, mīksts, pufīgs. Ar pūdercukuru pa virsu un ēdās viens pēc otra. :))
    Paldies par recepti!!

  10. Chocolate muffin with marshmallows | actuale.net Says:

    […] (Lipmana sejiņas) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

  11. Grieta Says:

    Super recepte!
    sanāca mmmm…cik gardi 🙂
    un otra dienā ar bija gardi,mīksti,itkā būtu tik tikko cepti:)
    paldies Tev par recepti !

  12. Līva Says:

    Ko var pievienot, ja mājās nav vaniļas ekstrakta?

  13. Krista Says:

    bija tiešām ļoti garšīgi mafini, bet, jā, arī man šis gardums negribēja celties.

  14. alise Says:

    ļoti, ļoti garšīgi mani otrie mafini bet salīdzinot ar tiem šie ir paradīze paldies par recepti 🙂

  15. Lāsma Says:

    Ēdamkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas pulvera? 🙂 Jo ēdamkarote vaniļas ekstrakta nav iespējama.

  16. betija Says:

    ļoti garšīgi mafini kā vienmēr:D

  17. Alise Says:

    Šī ir tiešām labkā recepte – vienmer sanak 🙂

  18. Elina Leherovska Says:

    Sanāca brīnumgardi!!!! vislabāk garšoja nākamajā dienā!!!! 🙂

  19. Karīna Says:

    Mafinus pēc šīs receptes gatavoju divas reizes. Pirmajā-mafinus liku metāla trauciņos ar papīra formiņu. Garša ļoti laba-perfekti šokolādīga, gaisīga, pietiekami salda, bet- tie neveido mafiniem raksturīgo kalniņu, bet vienkārši paceļas un pārplūst malām. Tā kā mafinus bija paredzēts dāvināt, tad sanāca pamatīga izgāšanās. Otreiz lietoju silikona mafinu pannu un mīklu likumaz-tā lai pat nedomā iet pāri 🙂 tad gan sanāca super. Abās reizēs grams gramā sekoju līdzi receptei un pagatavošanas ieteikumiem. Domāju, ka nepieciešams pavisam nedaudz palielināt miltu daudzumu, lai mīkla spēj sevi “noturēt”.

  20. Says:

    Gardi mafini, pieliku arī šokolādi un maršmelovus!
    Bet manējie ļoti noplaka, kad izņēmu ārā no krāsns, bija mazi un blīvi un nepavisam ne liekami uz galda! Krāsns durvis nevirināju un sastāvdaļas un to proporcijas liku precīzi pēc instrukcijas. Netieku gudra, kas bija par vainu!

  21. Angaaa. :) Says:

    ļoti, ļoti laba recepte! iznāca ļoti garšīgi, un arī biju šokā , ka masa bija ļoti škidra, bet iznākums tiešām pārsteidzošs! Super! 🙂

  22. Natālija Says:

    Man sanāca ideāli mafini! paldies par recepti.

  23. Anna Polišnova Says:

    GRAMI PIENA??

    1 ĒDAMK. CEPAMĀ PULVERA???????

    NOPIETNI?

  24. In Says:

    Sanāca jēla un nesaturīga masa, ar visu to, ka pacepu ilgāk. Velti izškiesti produkti. Esmu ļoti vīlusies.

Komentēt