Kopš nobaudījumu Muffins and More šokolādes mafinus, nespēju aizmirst to garšu. Tiešām dievīgi! Džeks izstāstīja, ka viņš cep ar eļļu, nevis sviestu, lai mafini ilgāk ir mīksti – sviests cepšanas laikā ir šķidrs, bet atdziestot ieņem savu pamatstāvokli un atkal kļūst ciets. Viņš arī minēja, ka neizmanto sodu, tagad gan man bail samelot – iztiek tikai ar labi saputotām olām, kas ir dabisks irdinātājs, vai arī izmanto kādu citu pufinātāju.
Izmeklējos, bet neatradu nevienu tādu recepti, kur nebūtu sodas vai cepamā pulvera. Kad rokas jau nolaidās, paliku pie šīs receptes, lai arī tur ir gan sviests, gan cepamais pulveris. Un jāsaka, ka šie tiešām ir lieliskii! Arī otrajā dienā garšo labi un ir gana šokolādīgi.
Recepte
- divas olas
- 220 grami cukura
- 110 grami miltu
- 50 grami kakao
- ēdamkarote cepamā pulvera
- ēdamkarote vaniļas ekstrakta
- 160 grami piena
- 150 grami sviesta
Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Sagatavo divpadsmit mafinu formiņas.
Tā kā šajā receptē nav stingri noteikts, ka sausās un slapjās sastāvdaļas jājauc atsevišķi, es vispirms izkausēju sviestu.
Pievieno cukuru, piesit olas, pielej pienu un drusku vaniļas ekstrakta.
Un tad pieber miltus, kakao un cepamo pulveri. Šajā brīdī man notrīcēja rociņa un es piebēru salauzītus šokolādes čipšus un mazās pastilas – māršmelovus.
Mīklu pilda formiņās. Jāņem vērā, ka, pievienojot māršmelovus, mīklas daudzums manāmi palielinās un tāpēc formiņas būs jāpiepilda līdz malām.
Liek krāsnī uz kādām 20 minūtēm.
Pirmoreiz jaucot sastāvdaļas, es tā kā apstulbu, pamanot, cik maz miltu nepieciešams. Vēl vairāk nobijos, ieraugot, cik šķidra ir mīkla. Taču viss kārtībā – izcepās godam un garšoja labi.
Nākamajā rītā, lai pārbaudītu, ka recepte tiešām strādā, uzcepu vēlreiz – bez šokolādes čipšiem un pastilām. Mīkla sanāca precīzi divpadsmit mafiniem un rezultāts bija izcils!
Foto: actuale.net
9 februāris, 2011 12:32 |
Marshmallows ir laba ideja, Taviem mufiniem uzreiz ir redzama “rozīnīte” 🙂
Sodu kā irdinātāju parasti liek mufinos, kas ir uz skābpiena produktu (krējums, paniņas, jogurts) bāzes, jo soda reaģē ar skābi. Cepamajā pulverī ir citronskābe, kas nodrošina reakciju. Tiesa, man mufini uz piena bāzes parasti vienalga sanāk nepufīgi, tāpēc labprātāk taisu no jogurta vai skābā krējuma bāzes. Eļļa vai sviests – kaut kā nemanu atšķirību cietībā pēc tam, galvenais ir izvēlēties pareizo taukvielu daudzumu (mana pavārgrāmata iesaka uz standarta mufinu daudzumu (12) likt 4 līdz 8 ēdamkarotes taukvielu, atkarībā no tā, cik ilgi produkts jāuzglabā, treknākie ilgāk būs mīksti). Pēc sviesta/miltu proporcijas šie jau velk uz “cupcakes” pusi, kur pufīgumu tiešām nodrošina sviests un saputotas olas, nevis cepamais pulveris.
10 februāris, 2011 10:24 |
Taisīju pēc receptes un ir ļoti ņam ņam. Diez vai būs ilgi ko glabāt, jo piekrišana ir liela 🙂
14 februāris, 2011 01:13 |
mmm,shie bij dikti gardi!!
18 februāris, 2011 19:33 |
Ak dies, pēc šīs receptes sanāca tiešām divīgi mafini! Mani pirmie gardie mafini 😀
22 februāris, 2011 11:49 |
Sveika!
Vēlos padomu 🙂 Vakar taisīju šokolādes mafinus pēc šīs receptes, bet man viņi nemaz nesacēlās, palika tādi maziņi un blīvi. Kas varētu būt par vainu?
22 februāris, 2011 12:13 |
Varbūt aizmirsi pievienot cepamo pulveri vai pavirināji cepeškrāsns durtiņas, kamēr mafini cepās?
22 februāris, 2011 13:05 |
cepamo pulveri pievienoju 🙂 durvis atvēru tikai 1 reizi, dažas minūtes pirms vilkšanas laukā. Vispār jau esmu iesācēja gardumu gatavošanā. Ja vajag uztaisīt kādu zupu vai otro, tad nav prblēmu, bet konditorejas izstrādājumi… Pagaidām neizdodas nekas iepriecinošs 🙂 Varbūt vari ieteikt kādu bulciņu/kūciņu/pīrādziņu recepti, kas izdodas visiem un vienmēr? 🙂
22 februāris, 2011 13:07 |
Jocīgi, netieku gudra, kāpēc tā. Piemēram, mana krāsns neļauj izcept biskvītu – nesanāk un viss.
Šovakar ielikšu brauniju recepti, tie līdz šim sanākuši vienmēr.
22 februāris, 2011 13:17
jā, brauniji sanāk vienmēr 😀
10 novembrī, 2011 10:35 |
Super! Paldies Tev par recepti, es jau ceturto dienu pēc kārtas variēju ar šīs mīklas pamatu, gatavoju gan šokolādes, gan marcipāna mafinus, tikai es gribēju jautāt, vai neskaitās tā, ka tie vairāk ir cupcakes?
Milzīgs Paldies par recepti! Tavs blogs ir mans mīļākais!
10 novembrī, 2011 21:42 |
🙂
Arī Antuanete augstāk norādīja, ka šie ir vairāk uz cupcakes pusi.
20 decembrī, 2015 19:51
Kā atšķiras cupcakes un mafini? 🙂
14 decembrī, 2011 13:55 |
Kur var nopirkt šokolādes čipšus un māršmelovus?
14 decembrī, 2011 14:00 |
Lielie māršmelovi ir teju katrā Rimi un Maxima, mazos pirku Stockmann, savukārt šokolādes glazūras čipši – tirgū.
16 janvāris, 2012 21:23 |
Pēc receptes (tik vien kā sviesta nebija, izmantoju margarīnu) sanāca burvīgi – ar kraukšķīgu ārmaliņu, bet pārējais foršs, mīksts, pufīgs. Ar pūdercukuru pa virsu un ēdās viens pēc otra. :))
Paldies par recepti!!
30 janvāris, 2012 08:22 |
[…] (Lipmana sejiņas) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]
7 marts, 2012 11:40 |
Super recepte!
sanāca mmmm…cik gardi 🙂
un otra dienā ar bija gardi,mīksti,itkā būtu tik tikko cepti:)
paldies Tev par recepti !
22 augusta, 2012 13:59 |
Ko var pievienot, ja mājās nav vaniļas ekstrakta?
22 augusta, 2012 21:28 |
Visparastāko vaniļas cukuru.
1 februāris, 2013 02:56 |
bija tiešām ļoti garšīgi mafini, bet, jā, arī man šis gardums negribēja celties.
27 februāris, 2013 22:09 |
ļoti, ļoti garšīgi mani otrie mafini bet salīdzinot ar tiem šie ir paradīze paldies par recepti 🙂
28 aprīļa, 2013 19:57 |
Ēdamkarote vaniļas ekstrakta vai vaniļas pulvera? 🙂 Jo ēdamkarote vaniļas ekstrakta nav iespējama.
28 aprīļa, 2013 20:13 |
Pati atbildēji – lai iet vaniļas cukurs 🙂
25 jūnija, 2013 20:21 |
ļoti garšīgi mafini kā vienmēr:D
20 oktobrī, 2013 12:56 |
Šī ir tiešām labkā recepte – vienmer sanak 🙂
3 novembrī, 2013 14:56 |
Tagad cepu šos mafinus ceru iznāks
esmu cepusi šos mafinus jau2 reizaes
šī būs trešā
30 janvāris, 2014 21:43 |
Sanāca brīnumgardi!!!! vislabāk garšoja nākamajā dienā!!!! 🙂
30 janvāris, 2014 22:04 |
🙂
16 augusta, 2014 08:53 |
Mafinus pēc šīs receptes gatavoju divas reizes. Pirmajā-mafinus liku metāla trauciņos ar papīra formiņu. Garša ļoti laba-perfekti šokolādīga, gaisīga, pietiekami salda, bet- tie neveido mafiniem raksturīgo kalniņu, bet vienkārši paceļas un pārplūst malām. Tā kā mafinus bija paredzēts dāvināt, tad sanāca pamatīga izgāšanās. Otreiz lietoju silikona mafinu pannu un mīklu likumaz-tā lai pat nedomā iet pāri 🙂 tad gan sanāca super. Abās reizēs grams gramā sekoju līdzi receptei un pagatavošanas ieteikumiem. Domāju, ka nepieciešams pavisam nedaudz palielināt miltu daudzumu, lai mīkla spēj sevi “noturēt”.
26 oktobrī, 2014 14:58 |
Gardi mafini, pieliku arī šokolādi un maršmelovus!
Bet manējie ļoti noplaka, kad izņēmu ārā no krāsns, bija mazi un blīvi un nepavisam ne liekami uz galda! Krāsns durvis nevirināju un sastāvdaļas un to proporcijas liku precīzi pēc instrukcijas. Netieku gudra, kas bija par vainu!
26 oktobrī, 2014 16:16 |
Man žēl, ka nesanāca. Vienīgais, kas nāk prātā – varbūt vajadzēja pacept nedaudz ilgāk. Iekšpusē nebija tādi drusku pajēli/mitri? Ja nu cerība nav zaudēta, šie sanāk vienmēr – https://uwagatavo.wordpress.com/2013/03/13/citronu-mafini/. Citronu miziņas vietā varētu pielikt kakao un šokolādi un būtu šokolādes mafini 🙂
6 novembrī, 2014 21:15 |
ļoti, ļoti laba recepte! iznāca ļoti garšīgi, un arī biju šokā , ka masa bija ļoti škidra, bet iznākums tiešām pārsteidzošs! Super! 🙂
25 februāris, 2015 16:32 |
Man sanāca ideāli mafini! paldies par recepti.
25 februāris, 2015 19:07 |
Prieks dzirdēt (lasīt) 🙂
20 decembrī, 2015 18:58 |
GRAMI PIENA??
1 ĒDAMK. CEPAMĀ PULVERA???????
NOPIETNI?
15 jūnija, 2017 14:13 |
Sanāca jēla un nesaturīga masa, ar visu to, ka pacepu ilgāk. Velti izškiesti produkti. Esmu ļoti vīlusies.