Cūkgaļa ar ķiplokiem un mārrutkiem

Gāju pie savas tirgus kundzes ar pavisam konkrētu domu – vajag smuku cepeša gabalu! Izvēlējos liesu karbonādi un jau galvā skicēju ainiņas, cik gan gardas būs brīvdienu pusdienas.
Viņa man pastāstīja savu recepti – sagriezt gaļas gabalu šķēlēs gandrīz līdz galam, sagaršvielot un cept maisā vai folijā. Sacīts – darīts! Tā nu man tapa cūciņš ar ķiplokiem un mārrutkiem.

Recepte

  • aptuveni 1.2 kg cūkgaļas karbonādes
  • ķiplokgalviņa
  • dažas ēdamkarotes mārrutku
  • sāls, pipari
  • kartupeļi
  • drusku sviesta

Gaļu iegriež – aptuveni 4/5, lai no vienas puses būtu šķēles, no otras – tā joprojām turētos kopā. Gaļas šķēles viegli apkaisa ar sāli un pipariem. Ķiplokus izspiež caur ķiplokspiedi vai sīki sakapā un katru otro šķēli apziež ar šo masu, atlikušās – ar mārrutkiem. Dažas stundiņas gaļu atstāj, lai garšas labāk savelkas kopā.

Uz veikalu jau bija atceļojuši jaunie kartupelīši no tāltālām zemēm – nevarēju atturēties. Tos nemizo, bet vienkārši nomazgā. Ņem palielu cepamtrauku, kur būs vieta gan gaļai, gan kartupeļiem. Ieklāj foliju un tajā liek gaļu.

Ieklāj vēl vienu folijas lapu, ieber nomazgātos kartupeļus, ko apkaisa ar sāli, un viegli ietin.

Liek uz stundu cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz kādiem 200 grādiem.

Pēc tam paver foliju, pārbauda, vai gaļa un kartupeļi gatavi. Ja nav, pacep vēl. Ja gatavi – atver foliju un minūtes 10-15 ļauj gaļai apbrūnināties.

Kartupeļus apziež ar sviestiņu, lai garšīgāki un smuki spīdīgi.

Kartupeļi sanāca ne pārāk mīksti. Laikam jau pareizāk būtu izvārīt un tad pēdējās minūtēs cept cepeškrāsnī kopā ar gaļu. Vai arī izvēlēties mazākus kartupeļus.

Gaļu un kartupeļus pasniedz kopā ar salātiņiem – man vislabāk garšo ar bietēm un burkāniem.

Foto: actuale.net

8 komentāri to “Cūkgaļa ar ķiplokiem un mārrutkiem”

  1. Kni Says:

    Uz visu šo skatoties, jau var sajukt prātā, bet varbūt TU varētu uzrīkot vienu ierakstu par tēmu “kā izvēlēties labu gaļu”. Redz, man viss pasākums apstājas, jo pavisam vienkārši – es neprotu nopirkt gaļu.

    • uwa Says:

      Šajā jautājumā gan es jūtos pavisam nestipra un uzticos dāmai, pie kuras kādu laiku regulāri pērku gaļu – nekad nav bijusi slikta.

      Cik vien iespējams, cenšos izvairīties pirkt gaļu lielveikalā.

      • Kni Says:

        Tev veicas, ka Tev ir tāds cilvēks. Man tāds ir tikai dārzeņu paviljonā, tad nu sanāk, ka būs vien man par veģetārieti jākļūst 😀 smejos. 😀

      • uwa Says:

        Orientieris: galvenās ejas un Bauskas vistu krustojums, labā puse. Trešā tirdzniecības vieta uz izejas pusi – droši var pirkties. Un arī pie Bauskas vistu šarmantā kunga ir labas vistiņas.

  2. Mēnessmeitēns Says:

    kartupeļiem vajadzēja ar dakšiņu mazliet iedurt vai nazi no vienas puses! Tad tie ātrāk gatavojas! 🙂

  3. :: Pork with garlic and horseradish | Inese Kalnina Photography Says:

    […] Pork with garlic and horseradish (cūkgaļa ar ķiplokiem un mārrutniem) made by uwagatavo. […]

  4. Pork with garlic and horseradish | actuale.net Says:

    […] ar ķiplokiem un mārrutkiem) (свинина с чесноком и хреном) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]

Komentēt