Pērn sev uz Ziemassvētkiem uzdāvināju mokas kanniņu un šovasar atklāju mājās taisītu ledus kafiju. Vasaras karstumā gadījās vairākas reizes, kad kafejnīcā negausīgi izdzēru vienu ledus kafiju un stiepos pēc maka, lai pasūtītu vēl vienu. Raugoties, cik tas izskatās vienkārši (jo īpaši tāpēc, ka nav jāputo piens), pamēģināju to pašu uztaisīt mājās. Un sanāk! Kāpēc ziemas priekšvakarā runāju par ledus kafiju? Tāpēc, ka teorētiski tās sezona ir beigusies un kafejnīcās es tagad dzeru tradicionālo kapučīno un lati, taču brīvdienu rītos mājās dodu priekšroku kārtīgai glāzei ar ledus kafiju. Šajā dzērienā ir kas maģisks – uz ledus atdzesēts piens un kūpoši karsta kafija, baltais un melnais, rūgtais un saldais. Īsta dzīve!
Vajadzēs
– mokas kanniņā tikko vārītu kafiju
– pienu
– ledu
– kādu garšīgu kafijas sīrupu, piemēram, karameļu
Kamēr vēl miegs acīs, uzliek vārīties kafiju.
Lielo glāzi (400 ml) pieber gandrīz pilnu ar ledu.
Virsū lej pienu, atstājot vietu kafijai un sīrupam.
Pielej sīrupu. Es parasti uz šādu porciju leju divas ēdamkarotes sīrupa (man vislabāk tīk karameļu).
Tagad pats skaistākais – pielej kafiju. Protams, pēc tam šo daili nākas izjaukt, lai izmaisītu kafiju un sīrupu. Es leju kādas četras vai piecas ēdamkarotes kafijas.
Gandrīz aizmirsu – obligāta nepieciešamība ir salmiņš. Bez tā ledus kafija negaršo ne uz pusi tik labi.
Foto: Šmorēti biskvīti/ ac2ale
Birkas: ac2ale, actuale, kafija, ledus kafija, vasara, Šmorēti biskvīti
9 novembr, 2014 11:51 |
Iecienīts dzēriens vasarā karstajā laikā 🙂
30 novembr, 2014 01:29 |
Paldies par ideju!