Dace jau pirms laba laika man atsūtīja izkopētu recepti no kādas amerikāņu pavārgrāmatas kūkai, kas piesaistīja ar savu nosaukumu – kolibri kūka (Hummingbird cake). Sastāvdaļu bija samērā daudz un ilgu laiku man nebija skaidrs, kā tas viss – kanēlis, rieksti, banāni un ananāsi – garšos kopā. Pārliecības par to man nebija arī brīdī, kad kūka devās krāsnī. Tāpēc liels bija mans pārsteigums, cik labi tas viss kopā garšo. Rezultātā ir salda, trekna un sātīga kūka, un pat rūdīti saldummīļi tiek galā tikai ar mazu gabaliņu. Īsti svētkiem piemērota kūka.
Biskvītam vajadzēs:
– trīs olas
– 400 gramus cukura
– 220 gramus neitrālas garšas eļļas
– 390 gramus miltu
– ēdamkaroti cepamā pulvera
– divas tējkarotes malta kanēļa
– pustējkaroti sāls
– divus mazus labi nogatavojušos banānus
– 70 gramus rupji sakapātus pekanriekstus
– 220 gramus gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus
– tējkaroti vaniļas ekstrakta
Krēmam vajadzēs:
– 450 gramus mīksta sviesta
– 230 gramus krēmsiera
– 220 gramus pūdercukura
– tējkaroti vaniļas ekstrakta
– kādus 200 gramus rupji sakapātus pekanriekstus
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un sirsnīgi ietauko divas 23 cm diametra kūku veidnes.
Vislabāk, ja visas sastāvdaļas jau būs nomērītas un noliktas pa ķērienam.
Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru.
Iemaisa eļļu.
Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.
Abu bļodu saturu samaisa kopā.
Iemaisa saspaidītus banānus un nelielos gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus.
Pieber rupji sakapātus (vai vienkārši plaukstā saspiestus) pekanriekstus un iemaisa vaniļas ekstraktu.
Tas arī viss – mīklu vienmērīgi sadala pa abām veidnēm un šauj karstā krāsnī. Biskvītam jācepas aptuveni 30 minūtes vai drusku ilgāk, kamēr kūkā iedurts koka iesmiņš nāk ārā tīrs un bez slapjas mīklas slāņa.
Kūkas ripām ļauj atdzist turpat veidnēs un pēc tam pārvieto uz metāla restītēm.
Kad biskvīts pilnībā atzisis, ķeras pie krēma gatavošanas. Šajā posmā pats svarīgākais ir labs sviests. Man kaut kā pēdējā laikā neveicas – esmu izmēģinājusi visdažādākos, bet daudzi uzvedas jocīgi. Ar mikseri sajauc sviestu un krēmsieru viendabīgā masā. Iemaisa pūdercukuru un vaniļas ekstraktu.
Tagad seko manā skatījumā atbildīgākais brīdis – vienu kūkas ripu liek uz šķīvja un noklāj ar daļu krēma. Virsū liek otru ripu un smērē krēmu kūkai visapkārt. Beigās apkaisa ar pekanriekstu drumstalām.
Gatavs! Protams, kā jau daudzas kūkas, arī šī vislabāk garšo vismaz dažas stundas atpūtusies vēsumā.
Foto: ac2ale/Šmorēti biskvīti
Birkas: ac2ale, Hummingbird cake, kolibri kūka, kūka, pekanrieksti, recepte, Šmorēti biskvīti
30 novembr, 2014 14:11 |
[…] via uwa gatavo […]
1 decembr, 2014 16:40 |
Man nav šeit pekanrieksti. Varu izmantot valriekstus tā vietā?
1 decembr, 2014 22:31 |
Ja garšo – mierīgi Var, protams, vispār iztikt bez riekstiem.
2 decembr, 2014 14:30 |
biju jau aizmirsusi par šo te kuuku, centos visiem iestaastiit, ka taadas nav bijis. par kuuku – aarpraatiigi salda, nu taa, ka shkjebina, bet tas ir mans viedoklis, es jau kafiju bez cukura dzeru
2 decembr, 2014 22:07 |
Te visi saldumi satiekas – cukurs, banāns, ananāss, rezultātā cukurbomba 🙂
3 decembr, 2014 13:44 |
Tādas tās kūkas ASV ir. Sākumā šķebina, bet ar laiku pierod un tad jau kilogramu bonusi ātri liek par sevi manīt 🙂
8 decembr, 2014 11:54 |
Kur Tu ņem folijas formiņas? Šīs ir tās seklās, ko var nopirkt visos veikalos, vai drusku dziļākas? Man ļoti gribētos pieklājīgi dziļas formas, kurās varētu taisīt pīrāgus, bet pat Gemosā tādas līdz šim neesmu atradusi.
8 decembr, 2014 21:49 |
Šīs nāk no Stockmann un izskatās gana dziļas šitāda veida cepieniem – 4cm.
9 decembr, 2014 10:57
Skaidrs, eju uz Stockmann 🙂
14 septembra, 2015 16:42 |
Sakiet, vai kūka ir šķebīgi salda? Vēlos to uzcept draugam uz dzimšanas dienu, bet varbūt likt mazāk klāt cukuru? Teiksim uz pusi.
Kādas Jūsu domas?
Zanda
15 septembra, 2015 06:54 |
Ja saldumi ne pārāk, tad šī liksies šķebīgi salda 🙂
Varbūt labāk šo siera kūku? https://uwagatavo.wordpress.com/2012/11/11/vislabaka-siera-kuka/
2 maija, 2016 10:39 |
Drausmigi salda un negarshiga.Zheel tos produktus.. jo kuuku izmetu.
5 oktobr, 2016 22:16 |
Tas krēmsiers der arī mascarpone