Kolibri kūka

Kolibri kūkaDace jau pirms laba laika man atsūtīja izkopētu recepti no kādas amerikāņu pavārgrāmatas kūkai, kas piesaistīja ar savu nosaukumu – kolibri kūka (Hummingbird cake). Sastāvdaļu bija samērā daudz un ilgu laiku man nebija skaidrs, kā tas viss – kanēlis, rieksti, banāni un ananāsi – garšos kopā. Pārliecības par to man nebija arī brīdī, kad kūka devās krāsnī. Tāpēc liels bija mans pārsteigums, cik labi tas viss kopā garšo. Rezultātā ir salda, trekna un sātīga kūka, un pat rūdīti saldummīļi tiek galā tikai ar mazu gabaliņu. Īsti svētkiem piemērota kūka.

Biskvītam vajadzēs:
– trīs olas
– 400 gramus cukura
– 220 gramus neitrālas garšas eļļas
– 390 gramus miltu
– ēdamkaroti cepamā pulvera
– divas tējkarotes malta kanēļa
– pustējkaroti sāls
– divus mazus labi nogatavojušos banānus
– 70 gramus rupji sakapātus pekanriekstus
– 220 gramus gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus
– tējkaroti vaniļas ekstrakta

Krēmam vajadzēs:
– 450 gramus mīksta sviesta
– 230 gramus krēmsiera
– 220 gramus pūdercukura
– tējkaroti vaniļas ekstrakta
– kādus 200 gramus rupji sakapātus pekanriekstus

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem un sirsnīgi ietauko divas 23 cm diametra kūku veidnes.

Vislabāk, ja visas sastāvdaļas jau būs nomērītas un noliktas pa ķērienam.

Sastāvdaļas

Lielā bļodā sakuļ olas ar cukuru.

Samaisa olas ar cukuru

Iemaisa eļļu.

Pielej eļļu

Citā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli.

Samaisa miltus un citus pulverus

Abu bļodu saturu samaisa kopā.

Sajauc olu masu ar miltiem

Iemaisa saspaidītus banānus un nelielos gabaliņos sagrieztus konservētus ananāsus.

Pievieno ananāsus un samīcītus banānus

Pieber rupji sakapātus (vai vienkārši plaukstā saspiestus) pekanriekstus un iemaisa vaniļas ekstraktu.

Pieber riekstus

Tas arī viss – mīklu vienmērīgi sadala pa abām veidnēm un šauj karstā krāsnī. Biskvītam jācepas aptuveni 30 minūtes vai drusku ilgāk, kamēr kūkā iedurts koka iesmiņš nāk ārā tīrs un bez slapjas mīklas slāņa.

Mīklu sadala pa veidnēm

Kūkas ripām ļauj atdzist turpat veidnēs un pēc tam pārvieto uz metāla restītēm.

Tikko no krāsns

Kad biskvīts pilnībā atzisis, ķeras pie krēma gatavošanas. Šajā posmā pats svarīgākais ir labs sviests. Man kaut kā pēdējā laikā neveicas – esmu izmēģinājusi visdažādākos, bet daudzi uzvedas jocīgi. Ar mikseri sajauc sviestu un krēmsieru viendabīgā masā. Iemaisa pūdercukuru un vaniļas ekstraktu.

Tagad seko manā skatījumā atbildīgākais brīdis – vienu kūkas ripu liek uz šķīvja un noklāj ar daļu krēma. Virsū liek otru ripu un smērē krēmu kūkai visapkārt. Beigās apkaisa ar pekanriekstu drumstalām.

Kolibri kūka

Gatavs! Protams, kā jau daudzas kūkas, arī šī vislabāk garšo vismaz dažas stundas atpūtusies vēsumā.

Kolibri kūka

Foto: ac2ale/Šmorēti biskvīti

Birkas: , , , , , ,

13 komentāri to “Kolibri kūka”

  1. uwa, Kolibri kūka - home made Says:

    […] via uwa gatavo […]

  2. Baravika Puķumaize (@cherrymoney) Says:

    Man nav šeit pekanrieksti. Varu izmantot valriekstus tā vietā?

  3. biskviic Says:

    biju jau aizmirsusi par šo te kuuku, centos visiem iestaastiit, ka taadas nav bijis. par kuuku – aarpraatiigi salda, nu taa, ka shkjebina, bet tas ir mans viedoklis, es jau kafiju bez cukura dzeru

  4. Antuanete Says:

    Kur Tu ņem folijas formiņas? Šīs ir tās seklās, ko var nopirkt visos veikalos, vai drusku dziļākas? Man ļoti gribētos pieklājīgi dziļas formas, kurās varētu taisīt pīrāgus, bet pat Gemosā tādas līdz šim neesmu atradusi.

  5. Zanda Says:

    Sakiet, vai kūka ir šķebīgi salda? Vēlos to uzcept draugam uz dzimšanas dienu, bet varbūt likt mazāk klāt cukuru? Teiksim uz pusi.
    Kādas Jūsu domas?

    Zanda

  6. Mara Says:

    Drausmigi salda un negarshiga.Zheel tos produktus.. jo kuuku izmetu.

  7. Daniela Says:

    Tas krēmsiers der arī mascarpone

Komentēt