Cēzara salāti ar garnelēm

Cēzara salāti ar garnelēmMan jau šķiet, ka vislabākie Cēzara salāti ir klasiskie – tikai romiešu salātlapas, laba mērce, grauzdiņi un siers. Kopš esmu atklājusi šo salātu mērci, šķiet, ka labākas nav pat restorānos.
Taču reizēm, kad nāk ciemiņi vai gribas sevi palutināt, der smalkāka šo salātu versija, piemēram, ar garnelēm. Ātri, garšīgi, krāsaini!

Vajadzēs:
– romiešu salātlapas
– Parmas tipa cieto sieru
– grauzdiņus
– garneles
– tējkaroti eļļas un sviesta cepšanai

Mērcei vajadzēs:
– divas nelielas ķiploku daiviņas
– divas anšovu filejas
– divas ēdamkarotes citrona sulas
– tējkaroti Dižonas sinepju
– tējkaroti Vusteršīras mērces
– glāzi labas majonēzes
– pusglāzi smalki rīvēta Parmas sera

Vispirms pagatavo mērci – nelielā bļodiņā liek divas caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploku daiviņas, tāpat apstrādā anšovus.

Bļodiņā liek izspiestus ķiplokus un anšovus

Iemaisa sinepes, Vusteršīras mērci un citronu sulu. Pievieno majonēzi. Iemaisa smalki rīvētu cieto sieru.

Mērcei pievieno smalki rīvētu sieru

Noskalo un apžāvē salātlapas. Sapluina un liek bļodā.

Sapluina lapas

Iemaisa dažas ēdamkarotes mērces un pievieno grauzdiņus.

Iemaisa mērci

Noloba garneles, noskalo un notecina lieko ūdeni.

Noloba un noskalo garneles

Sakarsē pannu, izkausē sviestu un eļļu un aši apcep garneles. Tikko tās maina krāsu un kļūst rozā, ņem nost no plīts.

Pavisam aši

Šķīvjos liek salātus, virsū uztupina dažas garneles un pārkaisa ar plānās šķēlītēs sagrieztu sieru. Gatavs!

Cēzara salāti ar garnelēm

Foto: ac2ale/Šmorēti biskvīti

Birkas: , , , , ,

8 komentāri to “Cēzara salāti ar garnelēm”

  1. Lāsma Says:

    Domājot par mērces daudzumu, ja nesanāk visu izlietot cik ilgi to varētu uzglabāt?
    Paldies

  2. Dace Says:

    Ļoti izcili garšīgi!

  3. rutazvaigzne2 Says:

    Izskatās ļoti garšīgi! Noteikti nogaršošu!

  4. zintasaulite Says:

    Izcils raksts! Tiešām kaut kas uztaisīšanas vērts :)!

  5. Kreditors Jānis Says:

    Šodien izmēģināju. Garšoja un maķītis izpalika …

  6. Olga Says:

    Mans mīļākais salāts, paldies! Vajadzēs to atkārtot !

Komentēt