Man jau šķiet, ka vislabākie Cēzara salāti ir klasiskie – tikai romiešu salātlapas, laba mērce, grauzdiņi un siers. Kopš esmu atklājusi šo salātu mērci, šķiet, ka labākas nav pat restorānos.
Taču reizēm, kad nāk ciemiņi vai gribas sevi palutināt, der smalkāka šo salātu versija, piemēram, ar garnelēm. Ātri, garšīgi, krāsaini!
Vajadzēs:
– romiešu salātlapas
– Parmas tipa cieto sieru
– grauzdiņus
– garneles
– tējkaroti eļļas un sviesta cepšanai
Mērcei vajadzēs:
– divas nelielas ķiploku daiviņas
– divas anšovu filejas
– divas ēdamkarotes citrona sulas
– tējkaroti Dižonas sinepju
– tējkaroti Vusteršīras mērces
– glāzi labas majonēzes
– pusglāzi smalki rīvēta Parmas sera
Vispirms pagatavo mērci – nelielā bļodiņā liek divas caur ķiplokspiedi izspiestas ķiploku daiviņas, tāpat apstrādā anšovus.
Iemaisa sinepes, Vusteršīras mērci un citronu sulu. Pievieno majonēzi. Iemaisa smalki rīvētu cieto sieru.
Noskalo un apžāvē salātlapas. Sapluina un liek bļodā.
Iemaisa dažas ēdamkarotes mērces un pievieno grauzdiņus.
Noloba garneles, noskalo un notecina lieko ūdeni.
Sakarsē pannu, izkausē sviestu un eļļu un aši apcep garneles. Tikko tās maina krāsu un kļūst rozā, ņem nost no plīts.
Šķīvjos liek salātus, virsū uztupina dažas garneles un pārkaisa ar plānās šķēlītēs sagrieztu sieru. Gatavs!
Foto: ac2ale/Šmorēti biskvīti
Birkas: ac2ale, Cēzara salāti, garneles, recepte, salāti, Šmorēti biskvīti
15 marts, 2015 01:03 |
Domājot par mērces daudzumu, ja nesanāk visu izlietot cik ilgi to varētu uzglabāt?
Paldies
15 marts, 2015 16:16 |
Es burciņā esmu turējusi līdz nedēļai vai kādam atdāvinājusi 🙂 Ļoti labi garšo arī ar dārzeņiem, kā mērcīte, kur paslapināt burkānu vai paprikas gabaliņus.
15 marts, 2015 16:16 |
Vēl var vienkārši taisīt proporcionāli mazāk.
16 marts, 2015 12:03 |
Ļoti izcili garšīgi!
19 marts, 2015 15:00 |
Izskatās ļoti garšīgi! Noteikti nogaršošu!
6 novembr, 2015 19:10 |
Izcils raksts! Tiešām kaut kas uztaisīšanas vērts :)!
21 jūlija, 2016 21:54 |
Šodien izmēģināju. Garšoja un maķītis izpalika …
26 jūlija, 2018 02:19 |
Mans mīļākais salāts, paldies! Vajadzēs to atkārtot !