Cēzara salāti ar vistu

Gribēju uztapināt kādus klasiskus salātus un izvēlējos Cēzara salātus. Biju jau atradusi recepti, bet tad actuale pievērsa manu uzmanību salmonellas šausmām, kurām es padevīgi ļāvos. Kuras olas labākas – pavisam industriālās vai tādas, kas nākušas no cibiņām, kas redzējušas drusku saulīti? Drošības labad izvēlējos recepti no grāmatiņas Itāļu ēdieni, kur salātu mērce neprasa jēlu olu.

Recepte

  • astoņas baltās tostermaizes šķēles
  • 100 grami cietā siera
  • divas ēdamkarotes eļļas
  • trīs ķiploka daiviņas
  • salāti
  • divas vistas filejas

Mērcei

  • astoņas ēdamkarotes olīveļļas
  • trīs ēdamkarotes citronu sulas
  • vārītas olas dzeltenums
  • divas anšovu filejiņas
  • drusku sāls, menie pipari

Vistas filejas apslaka ar sojas mērci un liek uz kādām 40 minūtēm 180 grādu karstā cepeškrāsnī. Man labāk patīk cept traukā ar vāku.

Tikmēr baltmaizes kvadrātiņiem nogriež garoziņas.

Maizi sagriež nelielos kubiciņos un liek cepeškrāsnī blakus vistai. Cepšanas laiks atkarīgs no tā, cik brūni grauzdiņi patīk.

Sagatavo mērci – olas dzeltenumu sasmalcina, pielej olīveļļu un citronu sulu.

Sīki sakapā anšovus un pievieno mērcei. Pieber drusku sāli un melnos piparus. Mērci noliek malā, lai gaida savu kārtu.

Kad grauzdiņi īstajā brūnumā, pannā uzsilda drusku eļļas, pievieno caur ķiplokspiedi izspiestus ķiplokus un grauzdiņus viegli apcep.

Nomazgā salātlapas. Veikalā nebija romiešu salāti, kas skaitās šo salātu īstās lapas, tāpēc nācās iztikt ar ledussalātu, rukolu un spinātiem.

Lielākās lapas ar rokām saplucina.

Pa to laiku droši vien arī vista būs gatava. To izņem no krāsns, drusku padzesē un sagriež gabaliņos.

Salātus liek lielā bļodā un sajauc ar mērci. Pieber grauzdiņus un vistu un visu labi izmaisa. Pievieno pusi no siera – atlikušo varēs bārstīt uz gatavām porcijām.

Rezumē: mērce likās tāda ne pārāk, bet, salīdzinot ar veikalā nopirko Cēzara salātu porciju, visi sajūsmā krita gar zemi. Ko gan man vairāk vajadzēja!

Foto: actuale.net

Papildināts: te būs daudz labāka Cēzara salātu recepte.

7 Atbildes to “Cēzara salāti ar vistu”

  1. Antuanete Says:

    Ļoti fotogēniski salāti padevušies!🙂
    Mērcei vēl varēja piešaut Vorčesteras un tabasko mērci, vismaz cik es atceros no vienīgās autentiskās Cēzara mērces taisīšanas, kurā esmu piedalījusies🙂 http://www.sapforums.lv/index.php?t=76695
    Un grauzdiņus, ja necep pannā ar ķiploku, var apslacināt ar eļļu uzreiz pie likšanas cepeškrāsnī – tad tie apcepas smuki zeltaini.
    Ēdieniem, kur paredzētas jēlas olas, es tās parasti rūpīgi nomazgāju, jo salmonella ir nevis olā iekšā, bet gan mēslos, kas pielīp čaumalai (attiecīgi, lauku tibiņu olas ir riska grupa :)) Var lietot arī paipalu olas, kurām salmonellu nav.

  2. Češīras Kaķis Says:

    Šitie salātiņi labi! Es varu ieteikt grauzdiņiem domāto eļļu sablenderēt ar baziliku un to ķiploku ar’ turpat iemest. Tad tādus eļļā apmaisītus likt uz tās pašas cepešpannas, lai nav vēlreiz jācepina. Un, ja nemaldos, tad pēdējo reizi, kad taisīju mērci (no jēlām olām, un līdz šim nekad nekas slikts nav noticis), pieblenderēju klāt arī kādu šļuku tā paša cietā siera un arī baziliku klāt. Kaut kā šim ēdiens man ar baziliku iet rakstā. Bet tā, protams, gaumes lieta.

  3. Caesar salad with chicken | actuale.net Says:

    […] salad with chicken (Cēzara salāti ar vistu) (Салат Цезарь с курицей) made by uwagatavo (assistant – Dace). #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; […]

  4. Līga Says:

    Vai mērcīti var taisīt arī bez anšoviem?

  5. Cēzara salāti | uwa gatavo Says:

    […] Cēzara salāti, ko esmu ēdusi! Izcila mērce, kas salātus padara ārkārtīgi garšīgus. Pirms kāda laika man bija ne pārāk veiksmīga pieredze ar šiem salātiem, jo bija neīstās lapas un nepareizā mērce. Taču es izlēmu dot tiem otru iespēju savā […]

  6. uwa, Cēzara salāti - home made Says:

    […] Cēzara salāti, ko esmu ēdusi! Izcila mērce, kas salātus padara ārkārtīgi garšīgus. Pirms kāda laika man bija ne pārāk veiksmīga pieredze ar šiem salātiem, jo bija neīstās lapas un nepareizā mērce. Taču es izlēmu dot tiem otru iespēju savā […]

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s


%d bloggers like this: