Chocolate mousse – skan taču kārdinoši? Tāpēc arī man gribējās pamēģināt – kas tad tas tāds ir. Kaut kas līdzīgs reiz jau mēģinātajam šokolādes krēmam, taču bez želatīna – pūkaino tekstūru veido putukrējums un atsevišķi sakulti olu dzeltenumi un baltumi.
Pēc tam ir daudz netīru bļodu, bet citādi viss labi.
Recepte
- 200 grami tumšās šokolādes
- 200 grami saldā krējuma
- trīs olas
- 30 grami cukura
- mēriņš viskija
Uz mazas, mazas uguns (vai ūdens peldē, vai mikroviļu krāsnī) izkausē šokolādi.
Atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
Baltumiem pievieno pāris ēdamkarotes cukura un labi sakuļ.
To pašu dara ar olu dzeltenumiem. Sakuļ arī saldo krējumu stingrās putās.
Maigi sajauc baltumus ar dzeltenumiem.
Iecilā šķidro šokolādi.
Visbeidzot pievieno putukrējumu un pielej drusku viskija vai cita stiprā alkohola.
Šokolādes putas sadala pa trauciņiem – man sanāca četras gandrīz pilnas 200 ml ietilpības glāzes un viena tāda pavisam nepilna, kas neskaitās. Trauciņus aptin ar pārtikas plēvi un uz kādu stundiņu liek ledusskapī atpūsties. Pēc tam droši ēd. Tas arī viss.
Foto: actuale.net
13 maija, 2011 22:10 |
Bāc… kur labi izskatās. Noteikti jāpamēģina! Mērcīte kāda klāt prasās vai var iztikt tāpat? 🙂
14 maija, 2011 10:08 |
Tā īsti ne. Varbūt putukrējumu. Ja ēd no smukākām glāzēm, nekas neprasās klāt : )
14 februāris, 2012 09:27 |
[…] Mousse (Šokolādes muss) (Шоколадный мусс) made by uwagatavo. #gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; […]