Manuprāt, šis ir pats ātrākais vakariņu ēdiens, ko vien māku – vārīti rīsi ar vistu saldā krējuma un karija mērcē. Vēl ātrāk varētu pagatavot rīsu nūdeles ar šo pašu mērci. Tāpēc šis ir ideāls darbadienu vakariņu ēdiens – uzvāri rīsus, apcep vistu, pielej saldo krējumu un vakariņas galdā. Protams, ir dažādas variācijas, kā to padarīt mazāk treknu, aizstājot 35% saldo krējumu ar liesāku vai atšķaidot ar pienu vai ūdeni. Tas ir katra paša ziņā.
Recepte
– rīsi
– šķipsna sāls
– divas ne pārāk lielas vistas filejas
– nedaudz eļļas cepšanai
– 250 grami saldā krējuma (35%)
– karijs pēc garšas
– pāris ēdamkarotes sojas mērces
Vispirms noskalo un uzvāra rīsus. Es katliņā ūdeni leju tikpat biezā kārtā kā rīsi, pieberu nedaudz sāls un ar vāku virsū lieku vārīties uz lielas uguns. Kad dzirdu, ka caur rīsiem sāk burbuļot ūdens, samazinu karstumu līdz minimumam un pēc kādām 15 minūtēm rīsi ir gatavi.
Pa to laiku vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos. Labi sakarsētā pannā ielej nedaudz eļļas un ātri apcep vistas fileju. Pievieno nedaudz sojas mērces un apmaisa, lai tā apņem gaļu. Pieber kariju, atkal apmaisa un beigās pievieno saldo krējumu. Ļauj uzmest burbuli un ņem nost no plīts.
Tas arī viss – sadala rīsus un mērci, papildina ar dārzeņu salātiem un ātras vakariņas ir gatavas.
Foto: actuale.net
Birkas: karijs, recepte, rīsi, saldais krējums, sojas mērce, vakariņas, vistas fileja
24 novembrī, 2012 15:17 |
[…] via uwa gatavo […]
25 novembrī, 2012 18:31 |
Es tāpat taisu un ļoti garšīgi. Tikai citreiz gribās kādu asumiņu un pieliku karotīti sinepes mērcē (jāskatās,protams,cik stipras sinepes ir pie rokas un kā patīk).
25 novembrī, 2012 19:38 |
Man gan šķiet, ka karijs jau tā ir gana ass.